Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 1.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 2.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 3.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 4.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 5.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 6.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 7.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 8.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 9.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 10.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 11.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 12.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 13.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 14.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 15.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 16.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 17.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 18.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 19.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 20.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 21.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 22.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 23.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 24.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 25.
  • Referāts 'Neveselīgs uzturs', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Anotācija   
  Annotation    5
1.  Uztura nozīme cilvēka dzīvē    5
1.1.  Ogļhidrāti    6
1.2.  Tauki    7
1.3.  Olbaltumvielas    8
1.4.  Vitamīni    9
1.5.  Ūdens    10
1.6.  Minerālvielas    10
1.7.  Šķiedrvielas    10
2.  Neveselīgs uzturs    11
2.1.  Pārtikas piedevas    11
2.1.1.  Pārtikas piedevu iedalījums    12
2.1.2.  Kaitīgās e-piedevas    13
2.2.  Ģenētiski modificēta pārtika    15
3.  Veselīga uztura pamatnoteikumi    17
  Secinājumi    19
4.  Aptaujas rezultāti    20
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    24
  Pielikums    25
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Pilnvērtīga un veselīga sabiedrības locekļa izaugsme ir atkarīga no daudziem faktoriem. Viens no vissvarīgākajiem - veselīgs un pilnvērtīgs uzturs, tā lietošana katru dienu un visu mūžu.
• Svarīgi ir ēdienu izbaudīt. Prast izvērtēt, kurš ēdiens patiesi ir svarīgs un nepieciešams mūsu ēdienkartē, kurš būtu jālieto mazākā daudzumā.
• Pārtika nodrošina mūsu organismu ar uzturvielām, kuras nodrošina organismu ar enerģiju un palīdz ķermenim pareizi funkcionēt. Tāpēc savā uzturā jāpatērē tie produkti, kuros šīs uzturvielas ir pietiekamā daudzumā.
• Vairums cilvēku pārāk maz uzņem balastvielas - maizi, kartupeļus, graudaugu izstrādājumus. Taču šie produkti būtu jāēd lielā daudzumā, jo tie dod daudz enerģijas, satur vitamīnus un ir samērā lēti, tātad pieejami visiem.
• Daudziem cilvēkiem mūsdienās ir problēmas ar lieko svaru, tāpēc viņiem nepieciešams samazināt tauku uzņemšanu. Ar taukiem bagātie ēdieni ir jāaizstāj ar citiem produktiem - mazāk taukus saturošiem. Vairāk jāuzņem šķiedrvielām bagāti produkti.
• Veselīgs uzturs nav iedomājams bez augļiem un dārzeņiem. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, palīdz kuņģim labāk pārstrādāt apēsto. Lietojot uzturā daudz dārzeņus, var izvairīties no daudzām slimībām. Tā ir nekaitīga uzkoda starp ēdienreizēm.





Autora komentārsAtvērt
Atlants