Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Kas ir denaturācija   
  Olbaltumvielu denaturācija ar sērskābes palīdzību   
  Faktori, kas ietekmē denaturāciju   
Darba fragmentsAizvērt

Darba uzdevumi
Noskaidrot, kas ir olbaltumvielu denaturācija;
Noskaidrot kā izmanto denaturācijas procesu;
Kā tas ietekmē dzīvos organismus;

Darba mērķis
Atrast informāciju par olbaltumvielu denaturācijas procesu, un noskaidrot, kur to izmanto un kā tas ietekmē dzīvos organismus.

Hipotēze
Denaturācijas process negatīvi ietekmē cilvēka organismu, jo tas var izraisīt pat nāvi.

Olbaltumvielu denturācija ar serskābes palidzību
Atdala baltumu no vienas olas.
Pievieno olai atšķaidītu sērskābi vai salskābi un samaisa.
Šķidrums pārvēršas baltā biezpienmasā līdzīgi saskābušām pienam.
Skābes ietekmē olas baltums denaturē un nogulsnējās.

Autora komentārsAtvērt
Atlants