Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Kafija', 1.
  • Referāts 'Kafija', 2.
  • Referāts 'Kafija', 3.
  • Referāts 'Kafija', 4.
  • Referāts 'Kafija', 5.
  • Referāts 'Kafija', 6.
  • Referāts 'Kafija', 7.
  • Referāts 'Kafija', 8.
  • Referāts 'Kafija', 9.
  • Referāts 'Kafija', 10.
  • Referāts 'Kafija', 11.
  • Referāts 'Kafija', 12.
  • Referāts 'Kafija', 13.
  • Referāts 'Kafija', 14.
  • Referāts 'Kafija', 15.
  • Referāts 'Kafija', 16.
  • Referāts 'Kafija', 17.
  • Referāts 'Kafija', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  MAZĀS PUPAS LIELAIS SPĒKS    5
2.  KAFIJA TRĪS ZAGĻU NAGOS    7
3.  RĪTA RITUĀLA DZĒRIENS    8
4.  KAFIJAS RAŠANĀS VĒSTURE    11
5.  KAFIJA PIRMS MŪSDIENU KAFIJAS    13
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTO INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    16
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1) Astoņu simtu gadu garumā kafijas dzeršana ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu miljoniem cilvēku pasaulē.
2) Autore noskaidroja, ka visas kafijas pupiņas, ko pasaulē izmanto kafijas pagatavošanai, izaug zemeslodes ekvatoriālajos apgabalos.
3) Kafijas audzēšanā, ražošanā un tirdzniecībā ir nodarbināti 25 miljoni cilvēku. To audzē vairāk nekā 50 pasaules valstīs. Pasaulē ir sastopamas vairāk nekā 100 kafijas šķirnes.
4) Lietojot kafiju saprātīgās devās, tā stimulē organisma izvadfunkciju, aktivizē zarnu trakta un smadzeņu darbību, labvēlīgi iedarbojas uz plaušām, uzmundrina, aizdzen miegainību un uzlabo garastāvokli.
5) Kafija veicina kalcija izvadi no organisma, tādēļ cilvēkiem, kuriem ir trausli kauli, vajadzētu ierobežot kafijas dzēriena patēriņu.
6) Autore noskaidroja, ka cigoriņi ir pasaulē pats populārākais kafijas aizvietotājs, pati vērtīgākā auga daļa ir sakne. Cigoriņos ir ļoti vērtīgas barības vielas, tie nomierinoši iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu, uzlabo sirdsdarbību, rosina apetīti un uzlabo gremošanu. Cigoriņu sakņu ekstrakts pazemina cukura līmeni asinīs.
7) Lietojot kafiju ilgstoši un bieži, veidojas pieradums. Pārāk bieža un pārmērīga kafijas lietošana ir kaitīga veselībai.

Autora komentārsAtvērt
Atlants