Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 1.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 2.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 3.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 4.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 5.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 6.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 7.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 8.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 9.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 10.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 11.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 12.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 13.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 14.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 15.
  • Konspekts 'Referāts par refraktometriju', 16.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Optiskās analīžu metodes    5
2.  Refraktometriskā analīze    6
2.1.  Gaismas laušana    6
2.2.  Gaismas laušanas likums    6
2.3.  Gaismas laušanas koeficienti    7
2.4.  Refraktometriskās analīzes lietošanas iespējas    7
3.  Eksperimentālā daļa    8
  Pielikumi    9
1.pielikums.  Kerato – Refraktometrs GR – 3100K    10
2.pielikums.  J 157 automātiskais refraktometrs    11
3.pielikums.  J 357 automātiskais refraktometrs    12
4.pielikums.  J57 automātiskais refraktometrs    13
5.pielikums.  DR 201 – 95 Automātiskais, digitālais rokas refraktometrs    14
6.pielikums.  DR 301 – 95 Automātiskais, digitālais rokas refraktometrs    15
  Literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Dažādās caurspīdīgās vidēs gaisma izplatās ar dažādiem ātrumiem. Ja glāzē ar ūdeni slīpi ieliek stienīti, tad, skatoties no augšas, liekas, ka stienītis ir pārlūzis.
Gaismas laušanas koeficients ir atkarīgs no temperatūras un gaismas viļņa garuma, laušanas koeficientam lieto apzīmējumu .
Refraktometrisko analīzi ļoti plaši lieto pārtikas rūpniecībā, to izmanto eļļu un tauku noteikšanai, dažādu pārtikas produktu tīrības pārbaudei, ūdens satura noteikšanai konditorejas izstrādājumos pienā, medū un citos pārtikas produktos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants