Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Optiskās analīžu metodes | 5 |
2. | Refraktometriskā analīze | 6 |
2.1. | Gaismas laušana | 6 |
2.2. | Gaismas laušanas likums | 6 |
2.3. | Gaismas laušanas koeficienti | 7 |
2.4. | Refraktometriskās analīzes lietošanas iespējas | 7 |
3. | Eksperimentālā daļa | 8 |
Pielikumi | 9 | |
1.pielikums. | Kerato – Refraktometrs GR – 3100K | 10 |
2.pielikums. | J 157 automātiskais refraktometrs | 11 |
3.pielikums. | J 357 automātiskais refraktometrs | 12 |
4.pielikums. | J57 automātiskais refraktometrs | 13 |
5.pielikums. | DR 201 – 95 Automātiskais, digitālais rokas refraktometrs | 14 |
6.pielikums. | DR 301 – 95 Automātiskais, digitālais rokas refraktometrs | 15 |
Literatūra | 17 |
Secinājumi
Dažādās caurspīdīgās vidēs gaisma izplatās ar dažādiem ātrumiem. Ja glāzē ar ūdeni slīpi ieliek stienīti, tad, skatoties no augšas, liekas, ka stienītis ir pārlūzis.
Gaismas laušanas koeficients ir atkarīgs no temperatūras un gaismas viļņa garuma, laušanas koeficientam lieto apzīmējumu .
Refraktometrisko analīzi ļoti plaši lieto pārtikas rūpniecībā, to izmanto eļļu un tauku noteikšanai, dažādu pārtikas produktu tīrības pārbaudei, ūdens satura noteikšanai konditorejas izstrādājumos pienā, medū un citos pārtikas produktos.
…
Refraktometriska eļļu identifikācija. Darbā aprakstītas optiskās analīžu metodes, izpētīta gaismas laušana, aprakstīts gaismas laušanas likums un gaismas laušanas koeficients. Veikta eksperimentālā daļa, dažādiem eļļu paraugiem. Darbs uzrakstīts latviešu valodā, apjoms - 16 lapp., 6 pielikumi, 1 attēls, 1 tabula, 4 informācijas avoti. Metodes, laušana, koeficienti.