Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 1.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 2.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 3.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 4.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 5.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 6.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 7.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 8.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 9.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 10.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 11.
  • Prezentācija 'Saldējamās ierīces', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Atribūti
Ir divu veidu atribūti:
definējošie atribūti - tādi atribūti, bez kuriem sistēmas būtība mainītos;
pavadošie atribūti - neiespaido kopējo būtību, tomēr pieder sistēmai.
Saldējošo ierīču kameras noslēgtība ir definējošs atribūts, jo ja kamera nebūtu noslēgta, tad nebūtu iespējams to atdzesēt.
Savukārt enerģijas patēriņš un trokšņu līmenis ir pavadošie atribūti, jo neiespaido ledusskapja funkcionalitāti.

Darba viela
Ledusskapja darba viela ir šķidrums, kas vārās pēc iespējas zemākā temperatūrā, vismaz dažus desmitus 0C zem nulles.
Dinamiskā gaisa cirkulācija
Nepārtraukta gaisa cirkulācija ledusskapī ar vienlaicīgu gaisa filtrāciju caur ogles filtru nodrošina tīru gaisu un atbrīvo ledusskapi no nevēlamām smakām. Ar ventilatora palīdzību gaiss cirkulē ledusskapī, kur ir speciāls gaisa cirkulācijas kanāls ledusskapja aizmugurējā daļā, pa šo kanālu gaiss caur ogles filtru atkal nonāk ledusskapī. Ledusskapī neveidojas kondensāts, jo liekais mitrums kondensējas un nonāk iztvaikotājā!

Atlants