Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Mikroorganismi kā kofermenti fermentatīvās reakcijās', 1.
  • Konspekts 'Mikroorganismi kā kofermenti fermentatīvās reakcijās', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Līdzīgi citām olbaltumvielām, fermenti atkarībā no viņu ķīmiskā sastāva bieži dalās uz parastiem un sarežģītiem. Eksistē arī cita saturīga klasifikācija, kurai ir tieša attieksme fermentu funkcijās. Fermentu virknes aktivitāte ir atkarīga tikai no pašas olbaltumvielu struktūras, tad priekš citiem ir vajadzīgs, izņemot to, savu grupu klātbūtnē ne olbaltumvielu dabu – tā saucamo kofaktoru. Kofaktoru lomā var būt vai nu metāla joni, vai nu sarežģītas uzbūves organiskie savienojumi, tā saucamie kofermenti, dažreiz katalītiskai aktivitātei nepieciešams gan tie, gan arī citi.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants