Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 1.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 2.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 3.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 4.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 5.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 6.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 7.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 8.
  • Referāts 'Laktozes nepanesība', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Definīcija    3
  Vēsture    3
  Laktozes nepanesība    3
  Primārā laktozes nepanesamība    4
  Laktozes nepanesības izpausmes    5
  Laktozes nepanesības diagnostika    6
  Laktozes nepanesības ārstēšana    6
  Piena produktu aizstāšana    7
  Sēcinājumi    7
  Informācijas avoti    8
Darba fragmentsAizvērt

Laktozes nepanesības ārstēšana
Subjektīvās sūdzības var mazināt vai novērst pilnīgi, ja no uztura izslēdz piena vai piena produktus un to vietā lieto uzturvielām, kas nesatur laktozi vai šī enzīma daudzums ir ļoti mazs. Tomēr rekomendācija nemaz nelietot pienu un piena vietā lietot citus uzturproduktus bieži izraisa citas sūdzības.
Svarīgi, ka piens un tā produkti ir ļoti vērtīga uztura sastāvdaļa, tāpēc šo produktu izslēgšana pasliktina dzīves kvalitāti un var izraisīt veselības traucējumus, piemēram, var sekmēt osteoporozi.
Cilvēkiem, kas nelieto piena produktus pietrūkst kalcija un šī minerālviela jāuzņem kalcijs. Tāpēc cilvēki, kuriem trūkst laktāzes, bet piens un tā produkti rada nelielus gremošanas traucējumus, šos produktus var lietot nelielos daudzumos, piemēram, izdzert 1 glāzi piena dienā vai izdzert 2 glāzes, sadalot to 4 vai vairāk reizēs.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants