Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.08.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 1.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 2.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 3.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 4.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 5.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 6.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 7.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 8.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 9.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 10.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 11.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 12.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 13.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 14.
  • Prezentācija 'Kuldīgas novads. Alas, robežas, cilvēki', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Ievērojami cilvēki.
Jēkabs Ketlers (dzimis 1610. g. 28. oktobrī, Kuldīgā, miris 1682. gada 1. janvārī Jelgavā )bija Kurzemes un Zemgales hercogs. Valdīja 40 gadus no 1642. līdz 1682. gadam. Viņš tiek uzskatīts par ievērojamāko Kurzemes un Zemgales hercogu.
Hercogs Jēkabs izveidoja uz eksportu vērstu ražošanu, kuģubūvi un globālu tirdzniecības tīklu ar Kurzemes kolonijām Āfrikā un Amerikā. Labi pratis latviešu valodu.

Kurzemes ēdieni.
Sklandrauši. To gatavo no kviešu miltiem, rauga, sviesta, piena un sāls.
Buļbešņiki. Tos gatavo no kartupeļiem, miltiem, olām un sāls.
Siļķe ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. To gatavo no kartupeļiem, siļķes, rūgušpiena.

Kurzemes dzērieni.
Piens. To bieži vien dzer klāt pie gaļas un kartupeļu ēdieniem.
Cigoriņu kafija. To dzer no rītiem, un parasti lieto pie omletes.
Kvass. Bieži vien lieto vasarā, lai atvēsinātos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants