Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 1.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 2.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 3.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 4.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 5.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 6.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 7.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 8.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 9.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 10.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 11.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 12.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 13.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 14.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 15.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 16.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 17.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 18.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 19.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 20.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 21.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 22.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 23.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 24.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 25.
  • Referāts 'Cenas, to veidošanas ekonomiskie aspekti', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Teorētiskā daļa    5
1.1.  Cenas, to veidi, būtība un izmantošana    5
1.2.  Cenu izmaiņu tendences Latvijā.    7
1.3.  Piedāvājuma cenas noteikšana, balstoties uz produktu pašizmaksu    10
2.  Analītiskā daļa    14
2.1.  Uzņēmuma raksturojums    14
2.2.  Cenu veidošana uzņēmumā "X"    15
2.3.  Cenu līmeņa optimizēšana    20
2.4.  Problēmas risinājumi    21
  Nobeigums    25
  Bibliogrāfiskais saraksts    26
Darba fragmentsAizvērt

Šī kursa darba mērķis ir iepazīties ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "X" cenu veidošanu, kā arī pašizmaksu kalkulāciju, cenu paaugstināšanas ietekmi uz peļņu.
Uzdevumi:
1.Apgūt teorētiskās zināšanas par pašizmaksas kalkulāciju un cenu veidošanu uzņēmējdarbībā.
2.Izpētīt periodisko literatūru par cenu pieaugumu, un statistikas datus
3.Aprēķināt pilno pašizmaksu un mainīgo pašizmaksu autora izvēlētam produktam.
Analizējamais uzņēmums darbojas sabiedriskās ēdināšanas sfērā.
Sakarā ar darba apjoma ierobežojumu pašizmaksa ir aprēķināta tikai vienam produktam no restorāna piedāvājuma. Pašizmaksa ir uzņēmumu komercnoslēpums nevar sniegt detalizētu aprakstu par uzņēmumu, un sakarā ar ierobežoto pieeju uzņēmuma datiem, pašizmaksu kalkulācijā izmantoti tikai pieejamie dati par uzņēmuma izmaksām.
Izmantota specializēta literatūra uzņēmējdarbības ekonomikā, pēdējo 2 mēnešu periodiskā literatūra, statistiskie dati par cenām, to pieaugumu.Teorētiskā daļa
Cenas, to veidi, būtība un izmantošana

Letonikas enciklopēdiskajā vārdnīcā teikts, ka "cena – preces vai pakalpojuma vērtības izteiksme naudā jeb naudas summa, par kādu var nopirkt vai pārdot preces vai pakalpojuma vienību[7.]".
Vispārīgi definējot, cena ir produkta vērtība materiālā izteiksmē, bet pērkot produkciju veikalā, mēs maksājam daudz vairāk nekā tikai produkta materiālo vērtību, bet arī sedzam uzņēmuma izmaksas, kā arī nodrošinām uzņēmuma peļņu, jo peļņa ir uzņēmējdarbības vadmotīvs. Tātad cena uzņēmējdarbība nav tikai produkta materiālas izmaksas, tā ir visu izmaksu summa un peļņas procents. Ņemot vērā uzņēmuma mērķus, var izvēlēties vienu no cenu veidiem.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants