• Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnveidošana un konkurētspējas nodrošināšana uzņēmumos. Vides pārvaldība un standarti

     

    Konspekts4 Ekonomika, Uzņēmējdarbība, Vadība

Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Konspekts 'Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnv', 1.
  • Konspekts 'Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnv', 2.
  • Konspekts 'Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnv', 3.
  • Konspekts 'Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnv', 4.
  • Konspekts 'Starptautiskie kvalitātes standartu veidi un to nozīme kvalitātes sistēmas pilnv', 5.
Darba fragmentsAizvērt

4. Ja Jūs būtu pakalpojumu uzņēmuma vadītājs, kāda veida kvalitātes vadības sistēmu Jūs ieviestu?
Ja es būtu pakalpojumu uzņēmuma vadītājs, es izmantotu ISO 9001 standartu. Izmantojot šo sistēmu, ir iespējams iegūt papildus klientu uzmanību, jo tieši ISO 9001 ir visatpazīstamākā kvalitātes vadības sistēma. Protams, izmantojot šo sistēmu nozīmīgi palielināsies konkurentspēja, kā arī uzlabosies sadarbība ar piegādātājiem un apakšuzņēmējiem. Tas dos ieguvumu uzņēmumam iegūt nepieciešamās izejvielas pakalpojuma sniegšanai. Šī sistēma parādīs klientam, ka uzņēmums var piedāvāt nemainīgi labas kvalitātes produktus un pakalpojumus. Ar šo sistēmas ieviešanu uzņēmums samazinās papildus izmaksas, kuras bieži vien ir saistītas ar brāķa rašanos.
5. Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas (HACCP) būtība
HACCP ir piemērojams jebkuram uzņēmumam, kuram ir jebkāda saistība ar pārtiku, sākot ar tajā izmantojamo produktu audzēšanu, pārstrādi, rāžošanu, izplatīšanu, sabiedrisko ēdināšanu. HACCP sistēma, kas identificē, novērtē un kontrolē apdraudējumu, kas ir nozīmīgs pārtikas nekaitīgumam. HACCP nosaka vispārējus principus un metodi. Ievērojot tos, katrs uzņēmums, atbilstoši savai specifikai, izveido saviem apstākļiem atbilstošu un ērti lietojamu paškontroles sistēmu.
HACCP ieviešanas darba secība:
1. Uzņēmumā ir jānoskaidro visi iespējamie draudi, kas var nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai.
2. Jāizpēta iespējamo draudu nopietnība (izraisīto seku smagums).
3. Jānovērtē, kāda ir iespējamība, ka konkrētie draudi var īstenoties.
4. Vienlaicīgi apskatot iespējamo draudu izraisīto seku smagumu un to īstenošanās iespējamību, jānovērtē risks.
HACCP sistēmu ir akceptējušu kā visefektīvāko līdzekli, pārtikas izraisīto saslimstību kontrolei.

Autora komentārsAtvērt
Atlants