Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 1.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 2.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 3.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 4.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 5.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 6.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 7.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 8.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 9.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 10.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 11.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 12.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 13.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 14.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 15.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 16.
  • Referāts 'Sāls vieta Latvijas kombinētajā nomenklatūrā', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ekonomiskā nodaļa    4
1.1.  Sāls imports Latvijā    4
1.2.  Sāls eksports    6
1.3.  Sāls cenu ažiotāža    7
2.  Prečziniskā nodaļa    9
2.1.  Kas ir sāls?    9
2.2.  Sāls izplatība dabā    9
2.3.  Sāls nepieciešamība    10
2.4.  Sāls pielietojums    11
4.  Pielikums    15
4.1.  Jauni izveidotā shēma    15
5.  Secinājumi un priekšlikumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Sāls ir viens no tiem minerāliem, kuru cilvēks iepazina jau cilvēces pirmsākumos. Līdz pat šodienai mūsu dzīve nav iedomājama bez sāls, tā ir viena no visbiežāk lietotām garšvielām, kuru lieto uzturā, ēdienu pagatavošanā. tāpat sāls (NaCl) ir nepieciešama katra organisma fizioloģisko procesu normālai funkcionēšanai. Vidēji cilvēks dienā patērē apmēram 9. gramu (2. tējkarotītes) sāls dienā. No šī daudzuma divas trešdaļas sāls tiek izlietotas produktu pagatavošanas procesā un puse no atlikušās daļas tiek pievienota ēdienu pagatavošanas procesā. tāpat sāls ir produktu dabīga sastāvdaļa.
Atšķirībā no citiem produktiem, sāls ir neaizstājama pārstrādes rūpniecībā, konservu gatavošanā, konditorejā un svarīga ķīmiskās rūpniecības izejviela. Sāli izmanto lauksaimniecībā un lopkopībā. Lopkopībā kā barības bagātinātāju (laizāmā sāls).
Darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti uzdevumi, - savākt un izanalizēt datus par sāls tirdzniecību laika posmā no 1999 – 2002. gadam, izanalizēt Latvijas preču kombinētās nomenklatūras 2501 HS kodu, piedāvāt iespējamās apakš pozīcijas, kuras varētu izmantot papildinot harmonizēto preču sistēmu uz Latvijas preču kombinētās nomenklatūras analīzi, sasnigt savus priekšlikumus un ierosinājumus par izmaiņām tajā, lai atvieglotu darbu tiem kam ikdienas darbā ar to jāsaskaras.

Autora komentārsAtvērt
Atlants