Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 1.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 2.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 3.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 4.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 5.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 6.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 7.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 8.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 9.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 10.
  • Prezentācija 'Uztura ietekme uz asins analīzē nosakāmā holesterīna līmeņa', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Lipīdi ir ļoti nozīmīgi organisma dzīvības procesu uzturēšanā, tomēr, uzņemot tos pārāk daudz, paaugstinās holesterīna līmenis, kas uzkrājas artērijās, izraisot aterosklerozi un ar aterosklerozi saistīto slimību attīstības risku.
Lietojot uzturā taukus saturošus produktus, asinīs būtiski izmainījās triglicerīdu līmenis. Kopējā holesterīna un ZBL holesterīna līmeņa izmaiņas bija nelielas.

Sasniegtie rezultāti
Hipotēze, ka asins analīzē nosakāmā holesterīna mērījumu precizitāti ietekmē taukus saturošo produktu lietošana pirms asins analīzes nodošanas, apstiprinājās.
Pētījumā izvirzītais mērķis - izpētīt, kā dažādu produktu lietošana ietekmē asins analīzē nosakāmā holesterīna mērījumu precizitāti, tika sasniegts.

Autora komentārsAtvērt
Atlants