Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 1.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 2.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 3.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 4.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 5.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 6.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 7.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 8.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 9.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 10.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 11.
  • Biznesa plāns 'SIA "Freedom" biznesa plāns laika posmam no 2015.gada 1.jūnija līdz 2017.gada 1.', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  BIZNESA PLĀNA KOPSAVILKUMS    3
2.  VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU    4
3.  PRODUKTU RAKSTUROJUMS    5
4.  TIRGUS IZPĒTE    6
5.  UZŅĒMUMA VADĪBA UN PERSONĀLS    8
6.  MĀRKETINGA PLĀNS    9
7.  RISKS UN PROBLĒMAS    10
8.  FINANŠU PLĀNS    11
Darba fragmentsAizvērt

7. Risks un problēmas
SIA „Freedom” uzņēmuma darbību varētu ietekmēt gan mikrovides, gan makrovides apstākļi. Ne vienmēr var ietekmēt visu notiekošo, tomēr no dažiem riskiem var sevi nodrošināt. Daudzos gadījumos uzņēmuma neveiksmju galvenais iemesls ir nespēja noteikt riskus. Uzņēmums var saskarties gan ar ražošanas, gan ar finanšu, gan ar tirgus, gan ar cilvēciskā faktora, gan ar dabas risku.
Ražošanas risks kafejnīcā var būt:
1. Neparedzētas izmaiņas ražošanas procesā;
2. Novecojusi tehnoloģija;
3. Izejvielu kvalitātes neatbilstība.
Ar šiem riskiem ir iespējams cīnīties. Vienmēr vajag pārbaudīt produktu kvalitāti, jāseko līdzi tehnikas stāvoklim.
Finanšu risks kafejnīcā var būt:
1. Inflācija;
2. Izmaiņas likumdošanā;
3. Nepietiekama apgrozāmo līdzekļu aprite;
4. Neplānoti izdevumi (sods);
5. Valūtas kursa izmaiņas;
Lai cīnītos ar finanšu riskiem ir svarīgi sekot līdzi uzņēmuma naudas plūsmai, veidot finanšu rezerves, kā arī sadarboties ar biznesa partneriem.
Savukārt, tirgus risks ir saistīts ar izmaiņām tirgū, kad var parādīties jauni konkurenti, kad samazinās pieprasījums pēc produktiem, kad ir jaunas prasības kvalitātes standartos.
Svarīgi uzņēmumā ir nepārtraukti pētīt tirgu, sekot līdzi cenu svārstībām, pieprasījuma un piedāvājuma izmaiņām, kā arī sekot līdzi konkurentu darbībai, patērētāju vajadzībām.
Lai nebūtu problēmsituāciju, kafejnīcai ir jāuztur labas attiecības gan ar uzņēmuma darbiniekiem, gan ar konkurentiem, ir jāveido uzticīgu darbinieku komandu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants