-
Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 6 | |
I. | Literatūras apskats | 7 |
1. | Cukura raksturojums | 7 |
1.1. | Cukura sastopamība dabā | 8 |
1.2. | Mākslīgi ražots cukurs | 10 |
1.3. | Cukura daudzums pārtikas produktos | 12 |
2. | Cukura ķīmiskais sastāvs un īpašības | 13 |
2.1. | Cukura ķīmiskais sastāvs | 13 |
2.2. | Cukura ķīmiskās īpašības | 13 |
3. | Cukura nozīme un izmantošana | 14 |
4. | Cukura ietekme uz cilvēka veselību | 15 |
II. | Metode un materiāli | 17 |
1. | Materiāli | 17 |
1.1. | Pārtikas produktu paraugi | 17 |
1.3. | Laboratorijas iekārtas | 17 |
1.4. | Laboratorijas materiāli | 17 |
2. | Metode | 18 |
3. | Rezultāti un analīze | 18 |
3.1. | Salīdzinošā tabula | 18 |
3.2. | Cukura noteikšana pārtikas produktos | 21 |
Secinājumi | 22 | |
Izmantotā literatūra | 23 | |
PIELIKUMI | 24 |
Secinājumi
1. Cukurs ir ļoti ātrs enerģijas avots, bet tas ātri izsīkst.
2. Pastāv dabā sastopamie cukuri un mākslīgi ražotais cukurs jeb saldinātāji.
3. Lielākā daļa no mākslīgi ražotajiem cukuriem atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību.
4. Pārāk liels uzņemtā cukura daudzums pārvēršas taukos.
5. Pārmērīga cukura lietošana atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz cilvēka veselību:
risks saslimt ar cukura diabētu;
aptaukošanās risks;
tiek bojāti zobi un smaganas;
glikozes līmeņa svārstību ietekmē cilvēkam mēdz būt straujas garastāvokļa maiņas, pēkšņs nogurums, galvassāpes;
tiek veicināta imunitātes pazemināšanās.
6. Cukura patēriņš jauniešu vidū galvenokārt ir virs optimālā.
…
ZPD "Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos". Darbs sastāv no divām galvenajām daļām – 1. literatūras apskats, kas sastāv no 4 nodaļām un 5 apakšnodaļām. 2. pētnieciskā daļa, kas sastāv no 3 nodaļām un 4 apakšnodaļām (pētīts jauniešu diennakts laikā uzņemtais cukura daudzums, noteikts cukura daudzums 3 produktos ar hromatogrāfijas metodi).
5., 6. un 7.pielikums skenēts, angļu valodā.