Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 1.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 2.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 3.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 4.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 5.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 6.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 7.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 8.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 9.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 10.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 11.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 12.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 13.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 14.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 15.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 16.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 17.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 18.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 19.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 20.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 21.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 22.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 23.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 24.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 25.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 26.
  • Referāts 'Cukurs un tā masas daļa pārtikas produktos', 27.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    6
I.  Literatūras apskats    7
1.  Cukura raksturojums    7
1.1.  Cukura sastopamība dabā    8
1.2.  Mākslīgi ražots cukurs    10
1.3.  Cukura daudzums pārtikas produktos    12
2.  Cukura ķīmiskais sastāvs un īpašības    13
2.1.  Cukura ķīmiskais sastāvs    13
2.2.  Cukura ķīmiskās īpašības    13
3.  Cukura nozīme un izmantošana    14
4.  Cukura ietekme uz cilvēka veselību    15
II.  Metode un materiāli    17
1.  Materiāli    17
1.1.  Pārtikas produktu paraugi    17
1.3.  Laboratorijas iekārtas    17
1.4.  Laboratorijas materiāli    17
2.  Metode    18
3.  Rezultāti un analīze    18
3.1.  Salīdzinošā tabula    18
3.2.  Cukura noteikšana pārtikas produktos    21
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    23
  PIELIKUMI    24
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Cukurs ir ļoti ātrs enerģijas avots, bet tas ātri izsīkst.
2. Pastāv dabā sastopamie cukuri un mākslīgi ražotais cukurs jeb saldinātāji.
3. Lielākā daļa no mākslīgi ražotajiem cukuriem atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību.
4. Pārāk liels uzņemtā cukura daudzums pārvēršas taukos.
5. Pārmērīga cukura lietošana atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz cilvēka veselību:
risks saslimt ar cukura diabētu;
aptaukošanās risks;
tiek bojāti zobi un smaganas;
glikozes līmeņa svārstību ietekmē cilvēkam mēdz būt straujas garastāvokļa maiņas, pēkšņs nogurums, galvassāpes;
tiek veicināta imunitātes pazemināšanās.
6. Cukura patēriņš jauniešu vidū galvenokārt ir virs optimālā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants