Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 1.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 2.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 3.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 4.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 5.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 6.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 7.
  • Referāts 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 8.
Darba fragmentsAizvērt

AMĪNI
Reducējot nitrosavienojumus, veidojas amīni – savienojumi, kuru molekulā ogļūdeņraža atlikums ir saistīts ar aminogrupu.Amīnus var uzskatīt arī par organiskiem amonjaka atvasinājumiem.
Amīni ir amonjaka atvasinājumi, kuru molekulā viens vai vairāki ūdeņraža atomi ir aizvietoti ar ogļūdeņraža atlikumu.AMINOSKĀBES
Pie aizvietotām karbonskābēm pieder aminoskābes (aminokarbonskābes). To molekulās ir karboksilgrupa un aminogrupa, kuras var būt saistītas ar visdažādākajiem ogļūdeņražu atlikumiem.
Tagad ir pazīstami vairāki simti aminoskābju, bet dabā esošo olbaltumvielu veidošanā piedalās tikai 20 aminoskābes.
Aminoskābes nodrošina organismu ar oglekļa un slāpekļa atomiem citu bioloģiski svarīgu savienojumu sintēzei un veic arī enerģijas avota funkcijas. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants