Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 1.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 2.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 3.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 4.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 5.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 6.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 7.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 8.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 9.
  • Konspekts 'A vitamīna nozīme cilvēka organismā', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  A VITAMĪNA VISPĀRĪGAIS RAKSTUROJUMS    3
1.1.  A Hipovitaminoze    3
1.2.  A hipervitamonoze    4
2.  A VITAMĪNS PĀRTIKAS PRODUKTOS    5
  LITERATŪRAS SARAKSTS    8
Darba fragmentsAizvērt

2. A VITAMĪNS PĀRTIKAS PRODUKTOS
Cilvēku galvenais vitamīnu avots ir uzturs. Vitamīnu saturs uzturā var mainīties no dažādiem faktoriem - no produkta šķirnes un veida, no produktu uzglabāšanas nosacījumiem un to ievērošanas, no tehnoloģiskās apstrādes, no pārtikas izvēles, ēšanas paradumiem un citiem.[7]
Oranžajos, sarkanajos un tumši zaļajos dārzeņos un augļos ir daudz beta-karotīna un vēl 50 citu karotenoīdu, kurus organisms pārvērš A vitamīnā. Jo vairāk karotenoīdu uzņemat, jo labāk, tāpēc tos saturošus produktus ēdienkartē ierobežot nevajag nekādā ziņā.[5]

Autora komentārsAtvērt
Atlants