Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu denaturācija ir process, kurā dažādu fizikālo un ķīmisko faktoru iedarbībā olbaltumvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.


Olbaltumvielu denaturāciju var izraisīt temperatūras paaugstināšana, kā arī minerālskābes , smago metālu sāļi un daži organiskie šķīdinātāji.
Olbaltumvielu īpašību maiņa ir cieši saistīta ar struktūras maiņu, piemēram, temperatūras iedarbībā ir sarautas ūdeņraža saites un sagrauta olbaltumvielas otrējā struktūra. Pirmējā struktūra nav mainījusies.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants