Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Kālijs', 1.
  • Prezentācija 'Kālijs', 2.
  • Prezentācija 'Kālijs', 3.
  • Prezentācija 'Kālijs', 4.
  • Prezentācija 'Kālijs', 5.
  • Prezentācija 'Kālijs', 6.
  • Prezentācija 'Kālijs', 7.
  • Prezentācija 'Kālijs', 8.
  • Prezentācija 'Kālijs', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Hipotēze :
Kālijs organisma vielmaiņā ir nozīmīgs un nepieciešams elements. Tā noteikšanai sulās ir izstrādātas komplicētas metodes. Vajadzīgo kālija daudzumu cilvēks var uzņemt ar pārtikas palīdzību.

Darba uzdevums :
1. Iegūt priekšstatu par kālija atklāšanu, iegūšanu, īpašībām, savienojumiem un izmatošanu.
2. Aizbraukt uz Latvijas Universitātes ķīmijas fakultātes labaratoriju un veicot eksperimentu uzzināt cik daudz kālija ir dažādu šķirņu vīnogu sulās.
3. Iepazīstināt skolēnus ar izstrādātajiem informatīvajiem ieteikumiem.
Pētījumā secināts, ka kālijs (K) organismam ir nepieciešams un cilvēks to var uzņemt, lietojot uzturā tā saturošus produktus. Produktos kālija daudzums ir atšķirīgs, pat pēc veiktā eksperimenta novērojām, ka dažādu šķirņu vīnogu sulās (svaigi spiestās) ir atšķirīgs kālija daudzums.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants