Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Enzīma koncentrācijas ietekme uz tā darbības aktivitāti', 1.
  • Konspekts 'Enzīma koncentrācijas ietekme uz tā darbības aktivitāti', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu analīze un izvērtēšana

1. Kurā mēģenē bija vislielākā enzīma koncentrācija? Kas par to liecina?
Vislielākā enzīma koncentrācija bija glāzē nr. 3. Šajā glāzē visilgāk no kartupeļu gabaliņiem izdalījās skābekļa burbuļi- visilgāk notika reakcija.
2. Kādi apstākļi varēja ietekmēt eksperimenta rezultātus?
Ūdeņraža peroksīda koncentrācija, kartupeļa šķirne, precizitāte, ūdeņraža peroksīda daudzums, kartupeļa gabaliņa izmērs.
3. Kā var uzlabot eksperimentu, lai rezultāti būtu precīzāki?
Precīzi sagriezt vienādus kartupeļu gabaliņus; precīzi nomērīt ūdeņraža peroksīda daudzumu tā, lai visās glāzēs tas būtu vienāds

Secinājumi
Pētījumu rezultāti apstiprina hipotēzi, ka visvairāk skābekļa burbuļi no kartupeļa gabaliņa virsmas izdalīsies mēģenē, kurā tiks ielikts lielākais daudzums kartupeļu. Var arī secināt, ka enzīma koncentrācijas palielināšanās palielina katalizētās reakcijas intensitāti.

Autora komentārsAtvērt
Atlants