Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 1.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 2.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 3.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 4.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 5.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 6.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 7.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 8.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 9.
  • Prezentācija 'Slimības, to profilakse', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Botulisms ir toksikoinfekciija, kas rdas, ja pārtikas produkti ir inficēti ar botulisma nūjiņu un tās toksīniem, un norit kā smaga saindēšanās ar uzturu, ko izraisa Cl. botulinum toksīns.

Botulisms galvenokārt novērojams , lietojot uzturā mājās konservētus produktus un desas, tāpēc bīstami ir mājās ražoti hermētiski noslēgti konservi.

Botulisma ierosinātājs sastopams augsnē un mājlopu zarnu traktā.Tāpēc arī lopkautuvēs ļoti stingri jāievēro sanitārie noteikumi, lai iegūtā gaļa netiktu inficēta ar šo infekciju izraisošiem mikroorganismiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants