Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 1.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 2.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 3.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 4.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 5.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 6.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 7.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 8.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 9.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 10.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 11.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 12.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 13.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 14.
  • Prakses atskaite 'Prakses atskaite a/s "VALRIT"', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  A/S “VALRIT”    3
  UZŅĒMUMA APRAKSTS    3
  Angļu valodā: Joint Stock Company “VALRIT DAIRY INDUSTRIES”    3
  A/S “VALRIT”    4
  SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS APRAKSTS    4
  A/S “VALRIT”    6
  MĀRKETINGA DARBĪBAS APRAKSTS    6
  A/S “VALRIT”    11
  DIBINĀŠANA UN PAMATKAPITĀLS    11
  A/s “Vidzemes piens”    12
  A/s “Vidzemes piens”    12
  SAUSĀ VĀJPIENA PULVERA    14
  STARPTAUTISKAIS TIRGUS    14
  ES PIENA UN PIENA PRODUKTU    15
  KOPTIRGUS ORGANIZĀCIJA    15
Darba fragmentsAizvērt

1. Uzņēmuma atrašanās vieta
Uzņēmums atrodas Valmieras pilsētā, kura ir apmēram 100 km uz ziemeļaustrumiem no Rīgas.
Ražotne atrodas a/s “Vidzemes piens” telpās un tiek iegādāta uz nomu ar izpirkumu. Ražošanas ēkas sākotnēji cēlis uzņēmums “Vidzemes piens” 1987–1988.gadā, paralēli uzstādot iekārtas un mašīnas. Tomēr “Vidzemes piens” nav izmantojis šo ražotni, jo nebija izstrādāta attiecīgās nozares stratēģija.

2. Uzņēmuma darbības pamatojuma motīvi
Uzstādīt finansiāli efektīvu ražotni piena un vājpiena pārstrādei iebiezinātajā un sausajā vājpienā, kas tiek aizvien vairāk pieprasīts pasaulē
Ražot augstas kvalitātes produkciju atbilstošu starptautiskajiem standartiem
Izmantot Latvijai piešķirtās ES kvotas vājpiena pulvera realizācijai
Samazināt risku, kas saistīts ar atbrīvošanos no vājpiena atlikumiem, kas tiek uzskatīti par potenciālu vides aizsardzības problēmu.

3. Produkcija, tās ražošana
3.1. Izejmateriāls
Pie pašreizējās ražošanas specifikas – pasterizēts vājpiens, iegūts no klīniski veselām govīm - , tās izmeklētas uz leikozi, tuberkulozi, brucelozi, leptospirozi, un atzītas veselas.…

Atlants