Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu funkcijas dzīvajos organismos ir ļoti daudzveidīgas. Tās ir plastiskais materiāls, no kura veidoti muskuļaudi, balstaudi un segaudi. Asins olbaltumvielas apgādā organismu ar skābekli un izvada oksidēšanās produktus. Olbaltumvielas – fermenti un hormoni - katalizē neskaitāmās organismā norisošās reakcijas un nodrošina visu orgānu saskaņotu darbību. Organisma izstrādātās olbaltumvielas – antivielas – veic organisma aizsardzības funkcijas utt.

Dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas - gaļa, gaļas produkti, zivis, jūras produkti, olas, piens, piena produkti.
Augu izcelsmes olbaltumvielas – graudi, graudaugu produkti, pākšaugi, pupas, zirņi, sojas pupas.
Nedaudz olbaltumvielu ir augļos un dārzeņos. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants