Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 1.
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 2.
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 3.
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 4.
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 5.
  • Referāts 'Jaunākās tendences viesmīlības industrijā', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Jaunākās tendences ēdināšanas industrijā.

Ja ir jārunā par jaunākajām tendencēm viesmīlības industrijā, pirmais, kas man nāk prātā ir viss, kas ir saistīts ar viesnīcām, restorāniem un, protams, teicamu apkalpošanu. Varbūt tas ir tāpēc, ka es pats esmu ļoti cieši saistīts tieši ar šo sfēru un man tā ir ļoti tuva un saistoša. Tieši viesmīlības industrijā es strādāju ļoti neilgu laiku, bet pa šo laiku man jau ir izveidojies savs viedoklis, ko es arī centīšos šajā darbā izklāstīt.
Sākšu varbūt ar to, kas man pašam ir tuvāks, tā ir ēdināšanas un „dzirdīšanas ” sfēra. Ēšanas tradīcijas jau ir aizsākušas daudzus gadsimtus atpakaļ un ar katru brīdi šīs tradīcijas uzlabojas, jo mūsdienās tas ir ļoti moderni, ja „tu” esi kompetents šajā jautājumā. Viena no šī brīža jaunākajām tendencēm ir „Slow Food” jeb „lēnā ēšana”, kas jau arī ir parādījusies Latvijā un tas mani, kā šīs nozares pārstāvi patiešām priecē. Nu jau arī mēs, latvieši sākam izglītoties, jo to prasa etiķete un tas arī ir ļoti interesanti, bet atcerēsimies kā bija pirms pāris gadiem, jo lētāk, jo labāk un ka tik ātrāk. Bet kur tad paliek šī visa ēdiena burvība, ko pavārs ar savām pūlēm un sviedriem ir panācis. Manuprāt, daudziem cilvēkiem ir tādi stereotipi, ka uz restorānu iet nevis tāpēc, lai baudītu ēdienu, atmosfēru, apkalpošanu, bet gan, lai tikai teiktu , ka redziet viņš var paēst restorānā. Bet, protams, ir arī izņēmumi cilvēki, kuri nāk to visu novērtēt un šos cilvēkus uzreiz var atšķirt!…

Autora komentārsAtvērt
Atlants