Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 1.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 2.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 3.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 4.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 5.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 6.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 7.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 8.
  • Referāts 'Restorāna stikla glāzes un to raksturojums', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Jau pirmatnējie cilvēki saprata, ka, lai dzertu šķidrumu un nevajadzētu aplieties, ir vajadzīgs trauks. Vēstures fakti liecina, ka jau senajā Ēģiptē pirms 4000 gadiem bijuši augsti attīstīta šķidrumu trauku kultūra. Sākotnēji cilvēki mācēja traukus izgatavot no dzīvnieku ilkņiem, koka, akmens, māla, vēlāk no metāla un stikla.
Stikla glāzes parādījās Antīkajā periodā, taču kvalitatīvas kristāla glāzes tika izstrādātas tikai 18. gs. beigās, Francijā. Bet 1950 – tajos gados Riedel Crystal un citi ražotāji sāka ražot dažāda izmēra un formas glāzes.
Glāze nav ti­kai trauks, ku­rā ie­pil­dīt šķid­ru­mu un no ku­ra pa­dzer­ties. Tā ir arī vēr­tīgs un skaists priekšmets, ko pa­tī­ka­mi tu­rēt ro­kā un kas, uz­likts uz gal­da, prie­cē acis gan viesmīlim, gan vie­sim. La­bu dzē­rie­nu bau­dot no skais­tas glā­zes, ir pa­vi­sam cits no­ska­ņo­jums, ne­kā dze­rot no pa­ras­ta sē­rij­vei­da trau­ka, vēl noteikti svarīgi būtu atcerēties, ka, īpaši, baudot vīnus, glāzes galvenais uzdevums nav vis palīdzēt iedabūt dzērienu mutē, bet gan izcelt un uzsvērt tā īpašības, proti, krāsu, smaržu, garšu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants