Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Vispārīga informācija   
  Ģeogrāfija   
  Klimats   
  Bioloģiskā daudzveidība   
  Iedzīvotāji   
  Kultūra un tradīcijas   
  Māksla un arhitektūra   
  Tradicionālie ēdieni   
  Tradicionālais apģērbs   
  Meksikāņu dejas   
Darba fragmentsAizvērt

TRADICIONĀLIE ĒDIENI
Tortīlijas, Načos un Tako, Fahitas, Enčiladas, Burritos
Mērces- BBQ, Guacamole, Salsa
Aukstā Gaspačo zupa, Pozole
Meksikas gatavošanas tradīcijas ir jau vairāk kā 30 gadsimtu vecas.
Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdienu ir asi un ar pārmērīgi lielu garšaugu daudzumu. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā „garšas rozīnīti” un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā.

Tradicionālais apģērbs
Populārākie un pazīstamākie sieviešu apģērbi Meksikā ir huipil, quechquémitl, rebozo.
Meksikas svārki (tiem dažādos reģionos ir dažādi nosaukumi – enredo, chincuete, posahuanco, refajo, enagua).
Huipil ir tunika bez piedurknēm, kas izgatavota no kokvilnas vai vilnas.
Gvajabera ir tradicionāls vīriešu krekls, ko parasti valkā Meksikā, Latīņamerikas valstīs un Karību jūras reģionā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants