Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Tauki', 1.
  • Prezentācija 'Tauki', 2.
  • Prezentācija 'Tauki', 3.
  • Prezentācija 'Tauki', 4.
  • Prezentācija 'Tauki', 5.
  • Prezentācija 'Tauki', 6.
  • Prezentācija 'Tauki', 7.
  • Prezentācija 'Tauki', 8.
  • Prezentācija 'Tauki', 9.
  • Prezentācija 'Tauki', 10.
  • Prezentācija 'Tauki', 11.
  • Prezentācija 'Tauki', 12.
  • Prezentācija 'Tauki', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Tauki   
  Tauku iegūšana   
  Tauku sastāvs un uzbūve   
  Tauku iedalījums   
  Fizikālās īpašības   
  Ķīmiskās īpašības   
  Tauku nozīme   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Tauku iegūšana
Dzīvnieku taukus iegūst, taukaudus karsējot vai apstrādājot ar pārkarsētu tvaiku.
Rūpnieciski no kauliem taukus izdala, ekstrahējot tos ar šķīdinātājiem.
Taukus no augu sēklām iegūst, tās presējot vai ekstrahējot ar šķīdinātājiem.

Tauku iedalījums
Augu tauki
Ir šķidri
Veido nepiesātinātās taukskābes ( satur dubultsaites)
Lielākoties tās ir eļļas.
Dzīvnieku tauki
Ir cieti, izņēmums zivju eļļa.
Veido piesātinātās taukskābes ( nesatur dubultsaites)
Sastopami gaļā.
Piesātinātās taukskābes atrodamas arī kokoseļļā un kakao eļļā.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants