Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 1.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 2.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 3.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 4.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 5.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 6.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 7.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 8.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 9.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 10.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 11.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 12.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 13.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 14.
  • Prezentācija 'Benzoskābe, salicilskābe un citronskābe', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Benzoskābe
Ķīmiskā formula: C6H5COOH
Molmasa: 122,12 g/mol
Blīvums: 1320 kg/m3
Kušanas temperatūra: 395 K (122°C)
Viršanas temperatūra: 522 K (249°C)

Benzoskābe (benzolkarbonskābe, C6H5COOH) pieder pie aromātiskajām
karbonskābēm. Tīrā veidā benzoskābe ir balta, kristāliska viela, kas slikti
šķīst ūdenī, bet labi – etanolā.
Ietekme uz veselību
Pēdējos gados pasaulē samazinās benzoskābes un benzoātu pievienošana pārtikas produktiem, jo pētījumos atklāts, ka tiem ir toksiskas īpašības, bez tam dažiem cilvēkiem ir paaugstināts jutīgums pret benzoātiem – var parādīties alerģiskas reakcijas.

Lietojot daudz produktus ar lielu benzoskābes sastāvu, var rasties:
Hiperaktivitāte
Bezmiegs
Nātrene
Astma
Kuņģa kairinājums
Nemiers
Plaušu darbības traucējumi

Autora komentārsAtvērt
Atlants