• Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā

     

    Referāts11 Ķīmija

Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 1.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 2.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 3.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 4.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 5.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 6.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 7.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 8.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 9.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 10.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 11.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 12.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 13.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 14.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 15.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 16.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 17.
  • Referāts 'Kvantitatīva askorbīnskābes noteikšana svaigi spiestā citronu sulā', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS APSKATS    6
1.1.  Askorbīnskābe    6
1.2.  Askorbīnskābes struktūra un tautomērija    6
1.3.  Askorbīnskābes bioloģiskā nozīme    7
1.4.  Askorbīnskābes kvantitatīvās noteikšanas metodes    9
2.  EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA    11
2.1.  Darbā izmantotā aparatūra un vielas    11
2.1.1.  Joda šķīduma pagatavošana    11
2.1.2.  Askorbīnskābes standartšķīduma pagatavošana    12
2.1.3.  Joda šķīduma standartizēšana    12
2.1.4.  Svaigi spiestas citronu sulas titrēšana    12
3.  REZULTĀTI UN TO IZVĒRTĒJUMS    13
  SECINĀJUMI    15
  LITERATŪRAS SARAKSTS    16
  PIELIKUMS 1    17
  PIELIKUMS 2    18
Darba fragmentsAizvērt

Askorbīnskābe jeb vitamīns C ir cilvēka organismam ļoti nozīmīgs organisks savienojums, kuram tāpat kā vitamīnam E piemīt izteiktas antioksidējošas īpašības. Askorbīnskābei piemīt arī imūnsistēmu stiprinošas īpašības, kas pastiprina cilvēka dabīgās aizsargspējas pret nelabvēlīgu vidi.
Minimālā askorbīnskābes ikdienas deva pieaugušam cilvēkam ir 10 mg, taču pārmērīgi lietojot C vitamīnu uzturā var parādīties arī nevēlami blakusefekti.
Lai būtu lielāks priekšstats par cilvēka organismā uzņemto C vitamīna daudzumu ir jānoskaidro, kādos pārtikas produktos ir vairāk C vitamīna un kādi apstākļi ietekmē C vitamīna daudzumu konkrētos produktos.
Darba mērķis ir iepazīties ar askorbīnskābes daudzuma citrusaugļos atkarību no noteiktiem apstākļiem, tā stabilitāti.
Darba uzdevums ir kvantitatīvi noteikt askorbīnskābes daudzumu citronos, kas iegādāti dažādās tirdzniecības vietās.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants