Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumi pasaulē un Latvijā', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Evita Straumīte
veica pētījumus no 1999. līdz 2005. gadam;
izstrādāja metodi reducējošo cukuru noteikšanai rudzu miltu plaucējumā;
pirmo reizi izpētīja reducējošo cukuru veidošanās dinamika rudzu miltu plaucējumos;
izpētīja rudzu šķirņu puhovčanka, vambo, amilo, hacada, kaupo, duonia un voshod miltu kvalitātes rādītājus un cepamīpašības.

Gunārs Čipēns
padomju ķīmiķis un organiskās ķīmijas speciālists;
galvenie pētījumu virzieni ir strukturāli – funkcionālā peptīdu un olbaltumvielu organizācija, kā arī speciālas ierīces informācijas pārnešanai uz molekulāro līmeni, imunitātes regulēšana;
izstrādājis signatūru teoriju un izveidoja principiāli jaunu klasi priekš cikliskajiem lineāro peptīdu;
analogiem, kuriem piemīt augsta aktivitāte un izvēlīga darbība;
Izstrādājis modeli trešajai organisma bioregulācijas starpniecības sistēmai – produktu ar ierobežotu proteolīzes olbaltumvielas. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants