• Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos

     

    Referāts6 Fizika

Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 1.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 2.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 3.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 4.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 5.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 6.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 7.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 8.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 9.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 10.
  • Referāts 'Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Gaismas, apgaismojuma jēdziens, pietiekams apgaismojums    4
2.  Dokumenti, kas nosaka apgaismojumu darba vidē    5
3.  Apgaismojuma iedalījums, to raksturojums    6
4.  Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos    7
5.  Darba vides problēmas saistītas ar apgaismojumu    9
  Secinājumi    10
  Izmantoto avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Apgaismojums ir viens no mikroklimata1 ietekmējošiem parametriem, kas nosaka visas
redzes īpašības – spēja izšķirt gaismu un krāsas, redzes asumu u.c., tāpēc tas ir būtisks faktors,
kuru būtu jāievēro, iekārtojot darba vietu, lai darba vides mikroklimats strādājošiem radītu
komforta sajūtu, minimālu psihoemocionālu stresu un augstu darba ražīgumu [4].
Sevišķi labi ir jāapgaismo telpas, kas saistītas ar cilvēku higiēnu, proti – virtuve, bērnu istaba un
vannas istaba [2], tāpēc, lai nodrošinātu šo funkciju, ir jāzina, kādi gaismas avoti ir pieejami,
kādus būtu vēlams izmantot attiecīgajā telpā u.c. parametri.
Šī referāta mērķis ir uzzināt, kas ir apgaismojums, kādas ir tā funkcijas, to iedalījums un kādam
apgaismojumam jābūt sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos, kā arī kādi Latvijas Republikas
likumi regulē šīs prasības, lai tas nodrošinātu attiecīgo darba vides mikroklimatu. Lai to uzzinātu,
tiek veikta dažādu avotu izpēte par gaismu un apgaismojumu, apgaismojuma ķermeņiem un to
raksturojumu.
Turpmākajās lapaspusēs tiek piedāvāts iepazīties ar gaismas jēdzienu, apgaismojuma
nozīmi, iedalījumu un prasībām pret to sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants