Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:525183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

8.Vietas mijiedarbība ar citām vietām. Ieceļotājiem, kas Latvijā iebrauc no Lietuvas puses var būt nepieciešamība šķērsot Sesavas pagasta teritoriju. Visciešāk Sesavas pagasta iedzīvotāji izjūt svārstmigrācijas saikni ar Jelgavu, jo liela daļa strādājošo katru dienu dodas uz darbu un brīvajā laikā apmeklē veikalus un izklaides vietas. Sesavas pagastam ir vairākas mācību iestādes, tomēr bieži jaunieši dodas uz citām skolām, ārpus rajona. Bieži rajons mijiedarbojas ar Elejas pašvaldību dēļ nelielā attāluma, piemēram, saskaņojot autobusus vai veidojot kopīgus pasākumus, kuros iedzīvotāji dodas viens pie otra. Sesavas rajonam nebūtu nepieciešamības tik ļoti mijiedarboties ar citiem rajoniem, ja pagasta centrā un ārpus tā būtu pieejami vairāk pakalpojumi.
9.Vietas piederība lielākiem reģioniem. Formāli Sesavas pagasts pieder pie Jelgavas novada, Latvijas Republikas un atrodas Zemgales novadā, Zemgales plānošanas reģionā. Vietējie iedzīvotāji izjūt tiešu saikni ar blakus esošo Elejas pagastu un nejūt robežu dalījumu. Diemžēl Sesavas pagasts nepieder pie neviena no dabas liegumiem vai kultūrvēsturiskiem reģioniem.
10.Vietas aura, atmosfēra. Man Sesavas pagasts, ar dzimto ciemu Bērvircavu, ir dzimšanas vieta un vieta, kur nodzīvoju 16 gadus un tas ir īpaši mīļš un pilns ar jaukām bērnības atmiņām. Mentālajā kartē saglabājies kalns, kas likās lielāks, kā ir patiesībā un upe, kas ir rāmāka, kā likās. Bērvircavā sagaidīju savu pirmo rudeni un ar prieku tur atgriežos, lai to izbaudītu atkal un atkal. Ar īpašām atmiņām saistās arī iepriekš pieminētā Bērvircavas muiža un dzimtas mājas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties