Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
8,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:835246
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kas īsti ir reklāma? Reklāma ir materiāls, kura pamatmērķis ir pārliecināt vai rosināt cilvēkus patērēt noteiktu produktu, pakalpojumu, popularizēt kādu ideju vai indivīdu. Parasti reklāmas mērķis ir radīt pieprasījumu; citi mērķi var būt tēla uzlabošana, informācijas sniegšana par produktu, utt. Reklāmas bieži sastopamas masu saziņas līdzekļos (televīzijā, radio, avīzēs un žurnālos), kā arī dažādās publiskās vietās – reklāmu stendos, uz transporta līdzekļiem, veikalu skatlogos, utt.
Tā mūs pavada ik uz soļa – braucot sabiedriskajā transportā, ejot pa ielu, interneta vidē, avīzēs, žurnālos, televīzijā, radio, uz apģērbu gabaliem un reklāmas stendiem. Reklamēts tiek viss – ne tikai preces un pakalpojumi, bet arī idejas, vērtības un dzīves stils. Tikpat svarīgi ir radīt par uzņēmumu labu tēlu. Bez reklāmas šodien nevar iztikt – kā lai savādāk informē sabiedrību par produktu, pakalpojumiem, uzņēmumu? Mūsdienu konkurences apstākļos reklāma ir nepieciešama.
Pēdējos gados gan pasaulē, gan Latvijā par vienu no spēcīgākajiem un tradicionālākajiem reklāmas kanāliem ir kļuvusi vides reklāma. Tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem reklāmas veidiem.
Reklāma psiholoģiski iedarbojās uz: gribu, prātu, uzmanību, atmiņu, asociācijām un jūtām. Tā ir visur un ieskauj mūs, lai arī kurp mēs ietu. Bez tās mūsu dzīve nemaz nav iedomājama. Kādam reklāma patiešām palīdz pelnīt naudu, pārējiem – to tērēt. Daudzi to ciest nevar, citi ir ar to samierinājušies.
Par sava kursa darba tematu izvēlējos ‘Vides reklāmas uztvere cilvēkiem ar dažādu nodarbošanos”, jo reklāma jau sen ir kļuvusi par neatņemamu manu dzīves daļu. Tā ir ne tikai manā dzīvē , bet mums visapkārt, un derētu iepazīt to tuvāk. Nolēmu izpētīt vides reklāmas uztveri starp strādājošajiem un studentiem, jo vides reklāmas cilvēki uztver dažādi. Manuprāt, reklāmas tēma mūsdienās ir ļoti aktuāla un interesanta visiem, tādēļ es domāju, ka būtu interesanti uzzināt par šīs darbības plusiem un mīnusiem ne tikai priekš sevis, bet arī dalīties materiālos ar draugiem, paziņām un citiem šīs tēmas interesentiem.
Par sava pētījuma objektu autore ir izvēlējusies strādājošos un studentus. Ar šo pētījumu autore vēlas izpētīt vides reklāmu Latvijā, kādas ir tās tendences, kādi vides reklāmas veidi tiek visbiežāk izmantoti, kāds ir Latvijas vides reklāmas uzņēmumu piedāvājums un kāda ir cilvēku uztvere par vides reklāmām.
Kursa darba mērķis ir izpētīt vides reklāmas uztveri starp strādājošiem un studentiem.
Darba priekšmets: Vides reklāmas uztvere cilvēkiem ar dažādu nodarbošanos.
Tika izvirzīta šāda hipotēze: Cilvēki, kuri nestrādā negatīvāk uztver reklāmu nekā strādājošie.
Metodes: Literatūras izpēte, anketēšana, intervija, matemātiskā datu apstrāde.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties