Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142042
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ļaundabīgie audzēji    4
  Mirstība no gūtajām traumām    5
  Alkohols un tabaka    5
  Statistika    9
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības valstu vidū Latvijā ir vissliktākie veselības stāvokļa indikatori gan vīriešiem, gan sievietēm. Lai arī pēdējos gados ir novērojami uzlabojumi atsevišķās ar veselību saistītās jomās, tomēr statistikas dati liecina, ka Latvijai salīdzinājumā ar citām ES dalībvalstīm iedzīvotāju veselības stāvokļa uzlabošanā vēl tāls ceļš ejams. Pētījuma dati liecina, ka Latvijā ir augsta mirstība no gūtām traumām, ļaundabīgiem audzējiem, no alkohola un tabakas negatīvās ietekmes sekām, kā arī viens no augstākajiem sirds un asinsvadu slimību mirstības rādītājiem ES. Turklāt ar tabakas lietošanu saistītā mirstība jauniem un vidēja vecuma vīriešiem ir augstākā ES.
Visaugstākais mirstības līmenis Latvijā tika sasniegts 90.gadu vidū sakarā ar nestabilo ekonomisko stāvokli un krīzi, kas bija izveidojusies neilgi pēc neatkarības atgūšanas, kā arī ar pieaugošo alkohola patēriņu, jo pēc 80.gadu Gorbačova ēras pretalkohola politikas alkoholiskie dzērieni atkal bija brīvi pieejami.
Lai arī Latvijā situācija uzlabojas pavisam lēni, tomēr nākotnē iedzīvotāju veselības stāvoklis varētu kļūt arvien labāks. Jau tagad daudzi cilvēki sākuši nopietnāk rūpēties par savu veselību, vēršoties pēc palīdzības un lūdzot konsultācijas sirds un asinsvadu konsultāciju kabinetos. Pēc viņas domām, tieši sirds un asinsvadu slimību jomā situācija nākamajos gados varētu uzlaboties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties