Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:148707
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    4
  Summary    5
  Ievads    6
1.  Velotūrisma jēdziens, velotūrisma tiesiskie un tehniskie aspekti    7
1.1.  Velotūrisms    8
1.1.1.  Tūrismam piemērota velosipēda izvēle    10
1.1.2.  Tūrisma velosipēda ekipējums    11
2.  Tūrisma maršruta veidošanas pamatprincipi    12
2.1.  Mērķauditorija    13
2.2.  Tūrisma maršrutu veidojošie elementi    14
2.3.  Maršruta trases izvēle    15
2.4.  Optimālās grupas izvēle    15
2.5.  Apskates objektu izvēle    15
2.6.  Maršruta trases izveides tehniskais raksturojums    15
2.7.  maršruta marķējums, kartes, orientēšanās maršrutā    16
2.8.  Drošības aspekti maršrutā    17
2.9.  Velosipēda transportēšana un drošība    17
2.10.  Papilpakalpojumi    18
2.11.  Kartogrāfiskā materiāla izmantošana    19
3.  Maršruta kopējais raksturojums    20
3.1.  Maršruta tehniskais raksturojums    20
3.2.  Infrastruktūras raksturojums pagastos    21
3.3.  Velomaršruta sadalīšana pa posmiem un apskates objektu apraksts    22
3.4.  Pieejamie papildus pakalpojumi    26
3.5.  Velomaršruta marķēšana    27
  Nobeigums    28
  Izmantotās literatūras saraksts    30
  Pielikums    32
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Pēc teorētiskās literatūras analīzes par velotūrismu, autore secina, ka arvien vairāk tiek popularizēts pasaulē šis videi draudzīgais tūrisma veids. Tiek ieguldīti lieli līdzekļi velotūrisma infrastruktūras attīstībā, lai ierīkotu velo celiņus, velo novietnes un velo nomas punktus. Tādas valstis kā, piemēram, Nīderlande, Spānija ir vienas no velo draudzīgākajām valstīm. Pēc autores domām, Latvijai ir nepieciešams kā paraugu ņemt šīs valstis, lai sekmīgi attīstītu velotūrismu Latvijā.
2. Rauna ir viens no pagastiem, kurā vērojama tūrisma attīstība. Ar katru gadu tiek uzlabota infrastruktūra, veidotas norāžu zīmes, informatīvie stendi, ieviestas atkritumu tvertnes. Tūristu piesaistei tiek izmantoti dažādi resursi. Objekti, kas atrodas Raunas centrā un ārpus tā, tiek uzturēti kārtībā, un ja ir nepieciešamība, tad arī restaurēti..
3. Blomes pagstā salīdzinot ar Raunas pagastu infrastruktūra ir nedaudz sliktākā stāvoklī, jo trūkst dažādu informācijas stendu, ir izvietotas tikai norādes zīmes uz apskates objektiem.
4. Autores izveidotais velomaršruts veidots ļoti ainaviski skaistās vietās, kas ved gan caur meža ceļiem, gan gar ezeriem un pļavām. Šeit ir zema satiksmes intensitāte, kas mazāk apdraud tūristu drošību, taču aptuveni 50 % velomaršruts ved pa zemes ceļiem.
5. Maršruta mērķauditorija ir aktīvā tūrisma piekritēji, individuālie ceļotāji un ceļotāju grupas, kas vēlas doties vienas dienas atpūtā pie dabas un iepazīt mazāk pazīstamos pagastus, to dabas un kultūrvēsturiskos objektus un iegūt jaunu pieredzi. Šis velomaršruts nav piemērots bērniem. Maršruts ir piemērots ceļotājiem, kas brauc ar velosipēdu regulāri.
6. Lai veiktu šo velomaršrutu, pēc autores aprēķiniem, ir nepieciešamas 8 stundas un 40 minūtes, kas iekļauj sevī gan pārvietošanos, gan apskates objektu apmeklēšanu un pusdienošanu.

Priekšlikumi
1. Mudināt vietējos tūrisma uzņēmumus veidot savstarpēju sadarbību. Šāda tūrisma nozares sadarbība veicinātu tūrisma nozares attīstību abos pagastos.
2. Attīstīt un izveidot citus aktīvā tūrisma maršrutus šajos pagastos un popularizēt tos gan vietējo pagastu tūristiem, gan Latvijas valsts mērogā. Šo popularizēšanu var veidot ar novadu TIC palīdzību, kā arī piesaistīt apkārtējo novadu TIC, kas ir gan Valmierā, gan Cēsīs.
3. Mudināt vietējos pagastu iedzīvotājus un uzņēmējus attīstīt un labiekārtot apskates objektus, kuru infrastruktūra ir sliktā stāvoklī. Piesaistot vietējos iedzīvotājus iekārtot vairākas atpūtas vietas ar informācijas stendiem, kas tūristiem vieglāk ļaus orientēties apkārtnē.
4. Izveidot šim velomaršrutam turpinājumu, kas ved caur Mārsnēnu pagastu un arīdzan Smilteni, tādējādi pagarinot šo velomaršrutu un izveidojot to par divu dienu maršrutu.
5. Pie populārākajiem apskates objektiem izveidot velosipēdu novietnes.
6. Izveidot velosipēdu nomas punktu Raunā, tādējādi atvieglojot velosipēdu transportēšanu no citām pilsētām vai pagastiem.
7. Lai iegūtu atsauksmes par šo velomaršrutu, izveidot aptaujas anketas, kas atspoguļo velomaršruta trūkumus. Tādējādi var uzlabot šo maršrutu, lai tas būtu pilnīgs un piesaistītu arvien vairāk velotūristus.
8. Izveidot velosipēdu nomas punktu lauku mājā „Donas”, kas sniegtu plašāku pakalpojumu klāstu šajā lauku mājā. Piedāvājot velosipēdu nomu šeit, tūristus var iepazīstināt ar velomaršrutu un tā sniegtajām iespējām.
9. Velomaršrutu izvietot Raunas novada un Smiltenes novada oficiālajā mājas lapā, lai par to ir iespēja uzzināt plašākam potenciālo tūristu skaitam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties