Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757261
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Iestādes atrašanās vieta    3
2.  Iestādes vēsture un apraksts    3
3.  Iestādes rašanās iemesls    3
4.  Darbinieki    4
5.  Nodarbināto instruktāža un apmācība    4
6.  Darba vides riska faktori    4
7.  Darba vietas apraksts    6
8.  Darba drošības un aizsardzības pasākumi    6
9.  Veselības pārbaude    7
  Pielikumi    8
10.  Komentārs par publikāciju    13
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmums atrodas Vidzemes novadā, Valmieras centrā, Rīgas ielā 27a, šobrīd Valmieras domei piederošās telpās, kurās ilgus gadus atrodas Valmieras siltumapgādes biroja telpas, neliels mākslas preču veikals, kā arī dažu citu firmu biroju telpas. Biroja atrašanās vieta ir ļoti viegli gan pieejama, gan atrodama, gan zināma daudziem Valmieras iedzīvotājiem un rajona apkārtnē esošajiem uzņēmējiem, tādēļ atrast šo biroju ir samērā viegli.

2. Iestādes vēsture un apraksts
Iestāde tika dibināta 2004. gada septembrī ar nosaukumu „Valmieras sabiedrisko pakalpojumu regulators”. Šī iestāde ir pakļauta Valmieras domei, atrodas Valmieras domei piederošās telpās un tās sākumstadijā tiek finansēta ar domes līdzekļiem (telpu īres maksa, biroja telpu remonts, mēbeļu un licenču iegāde tika apmaksāta ar domes līdzekļiem), līdz brīdim, kad tā pati sāks pelnīt. „Valmieras sabiedrisko pakalpojumu regulators” nav ne SIA, ne A/S, bet tika reģistrēta kā iestāde ar nodokļa maksātāja reģistrācijas numuru, kas pakļauta Valmieras domei un pilda sabiedrisko pakalpojumu regulatora funkcijas Valmieras rajonā.
Regulators apkalpo monopoluzņēmumus, tādus kā, piemēram, ūdensapgādes, siltumapgādes, atkritumu savākšanas un citus uzņēmumus, izsniedzot tiem dažādas darbības veikšanai nepieciešamās licences, nosakot tiem pakalpojumu tarifu grīdu un griestus un iekasējot no tiem valsts nodevu jeb likumā noteiktu nodokli.
2000. gadā tika izdots likums par sabiedrisko pakalpojumu regulatora izveidošanu katrā Latvijas Republikas rajonā. Šīs sistēmas ieviešana bija laba, un kā tagad rāda atsauksmes un rezultāti, ideja, taču tikai attīstītākie rajoni, līdz ar likuma ieviešanu, izveidoja šos sabiedrisko pakalpojumu regulatorus. Citi, mazāk attīstītie rajoni pievienojās laika gaitā un dara to līdz pat šodienai, taču kā likums nosaka, visiem rajoniem ir jāizveido vismaz viens sabiedrisko pakalpojumu regulators līdz 2005. gada.1.februārim.
Lai gan Valmieras rajons nav nedz neattīstīts, nedz nabadzīgs, taču sabiedrisko pakalpojumu regulatoru ieviesa pavisam nesen – 2004. gada septembrī. Pirms šo iestāžu izveidošanas par sabiedriskajiem pakalpojumiem atbildēja un tos kontrolēja rajona pagastu pašvaldības.
Tā kā tirgus šajā nozarē ir gandrīz pilnībā aizņemts, un daudzi atsevišķu rajonu regulatori ir piesaistījuši sev arī citos rajonos esošos brīvos klientus, tad Valmieras regulatoram ir grūti ieiet tirgū un piesaistīt jaunus klientus, taču darbība pirmos mēnešos ir necerēti veiksmīga, kas liecina par turpmāku veiksmīgu attīstību, jo tieši pirmie darbības mēneši sabiedrisko pakalpojumu regulatora birojam ir paši svarīgākie, jo tajos tiek piesaistīti lielākie un nozīmīgākie klienti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties