Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:299537
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Transporta veidi    3
2.1.  Šoseju transports    3
2.2.  Dzelzceļa transports    5
2.3.  Cauruļvadu transports    6
2.4.  Aviācijas transports    8
2.5.  Iekšējo ūdeņu transports    9
2.6.  Jūras transports    10
2.6.1.  Ostas    14
3.  Secinājumi    15
1.  Kuģa tehniskie ekspluatācijas rādītāji    18
2.  Aprēķini    19
2.1.  Reisa ilgums    19
2.2.  Izdevumi ekipāžas uzturēšanai    20
2.3.  Materiāli tehniskās apgādes aprēķins    22
2.3.1.  Kuģa materiālu izmaksas    23
2.3.2.  Izdevumi materiāli tehniskajai apgādei    24
2.3.3.  Saldēšanas iekārtu izdevumi    25
2.4.  Ostu nodevas, navigācijas un aģentēšanas izdevumi    26
2.5.  Tiešie izdevumi    26
2.6.  Netiešie izdevumi    27
2.7.  Pārējie izdevumi    27
2.8.  Pašizmaksa    27
2.8.1.  Laika frakta pašizmaksas    28
2.9.  Ienākumi    28
2.9.1.  Peļņas aprēķins laika fraktam    28
2.10.  Kuģa finansu darbības novērtējums    29
2.10.1.  Ienākumu līmenis    29
2.10.2.  Faktiskā rentabilitāte    29
2.10.3.  Fondu atdeve    29
2.10.4.  Atmaksāšanas termiņš    30
3.  Secinājumi    30
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šodien mērķis tranzīta attīstībai ir panākt vienmērīgu un stabilu tranzīta kravu apjomu pieaugumu un maksimāli palielināt tranzīta kravu pievienoto vērtību. Tas ir pietiekami piesardzīgi izvirzīts mērķis. Tomēr tas atbilst reālajai situācijai reģionā, reālām starptautisku ekspertu izstrādātām prognozēm, mūsdienu tehnoloģiju attīstības tendencēm un strauji pieaugušās konkurences apstākļiem.
Kā jaunai ES dalībvalstij Latvijai ir iespēja nepastarpināti piedalīties Eiropas Savienības politikas veidošanā un pilnvērtīgi iesaistīties Eiropas Savienības starptautiskās tirdzniecības aktivitātēs.
Pēdējā laikā tranzīta pakalpojumu attīstībā paveikts ļoti daudz. Transporta likumdošana Latvijā pilnībā saskaņota ar Eiropas Savienības prasībām. Galvenie transporta infrastruktūras objekti iekļauti TEN tīklā, kurā arī tiek ieguldītas lielākās investīcijas, tai skaitā lielākā daļa Eiropas Savienības sniegtās finansiālās palīdzības. Ļoti būtiski darbi paveikti muitas likumdošanas saskaņošanā ar Eiropas Savienības prasībām. Milzīga reforma veikta attiecībā uz veterināro, fitosanitāro un sanitāri higiēnisko kravu kontroli tranzīta kravām. Ir panākts Eiropas Savienības atbalsts jaunu robežkontroles punktu izveidošanai ostās un uz dzelzceļa. Aktīvi iesaistāmies visās būtiskajās starptautiskajās aktivitātēs attiecībā uz naftas tranzīta jautājumiem pa maģistrālajiem cauruļvadiem. Esam pievienojušie INOGATE jumta līgumam, regulāri piedalāmies Eiropas Enerģētikas hartas Tranzīta protokola izstrādē, aktīvi līdzdarbojamies Ziemeļu dimensijā, kurā esam iesnieguši pavisam konkrētus projektus tranzīta veicināšanai. Izveidots investīcijām pievilcīgs nodokļu režīms Latvijas ostās. Izveidots konteinervilciens „Baltika – Tranzit”, kurš savieno Baltijas valstu ostas ar Kazahstānu, Kirgizstānu, Tadžikistānu un Uzbekistānu.
2004.gadā ir izstrādās Transporta informācijas sistēmu attīstības vadlīnijas, kas nosaka turpmākās attīstības tendences modernu tehnoloģiju ieviešanai transporta nozarē.
Īpaši svarīgi ir piedāvāt savas tranzīta iespējas Eiropas Savienības apgādē ar energoresusrsiem. Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts kļūst vēl atraktīvāka investīciju piesaistē. Tādēļ ļoti aktīvi jāstrādā pie tranzīta kravu pievienotās vērtības paaugstināšanas. Šī ir unikāla iespēja Latvijai veidot apstrādājošo rūpniecību mūsu lielākajos tranzīta objektos – ostās. Tikpat svarīgi ieņemt vadošās pozīcijas loģistikas centru izveidē Baltijas valstu vidū. Mums ir tam visi loģiskie priekšnosacījumi. Līdztekus transporta attīstības tendencēm Eiropas Savienībā, jāizveido pievilcīga kombinētā transporta sistēma. Tas skar gan likumdošanu, gan arī infrastruktūru. Esam sākuši aktīvu sadarbību ar Austrumu valstīm ar mērķi piesaistīt tranzīta kravas Latvijas ostām. Tuvākajā nākotnē plānots parakstīt nolīgumu ar Ķīnas Tautas Republiku par sadarbību dzelzceļa jomā, konkrēti pagarināt konteinervilcienu „Baltika – Tranzit” līdz Ķīnai.
Tālākās perspektīvās Latvijas tranzīta attīstība ļoti lielā mērā ir atkarīga no tā, kā attīstīsies sadarbības valstis, galvenokārt – Krievija. Ja Krievija turpinās savas tautsaimniecības reformas tirgus ekonomikas virzienā tikpat strauji kā līdz šim un stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā ekonomiskie nosacījumi gūs noteicošo lomu, tā iestāsies Pasaules tirdzniecības organizācijā un Enerģētikas Hartas procesos; ja tikpat strauja attīstība būs tādās valstīs kā Kazahstāna un arī citās NVS valstīs, Latvijas tranzīts neizbēgami turpinās attīstīties. Latvijai nākotnē jākļūst par tādu pašu svarīgu partneri Krievijai un citām valstīm Austrumos kāda ir Nīderlande Vācijai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1309524
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties