Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:789360
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Kas ir SPA pakalpojumi
Mūsdienās jēdzienu SPA tulko dažādi, bet galvenā šī jēdziena nozīme balstās uz to, ka tas ir atveseļošanās procedūru komplekss, kurā tiek izmantotas visdažādākā veida ūdens (tai skaitā arī minerālūdens, jūras ūdens, sāls, dūņas, aļģes un citi ārstniecības augi).
Kā jau visiem pakalpojumiem un procedūrām, arī SPA procedūrām ir savs mērķis – organisma atveseļošana un relaksācija. Ar šāda veida procedūrām tiek stimulēta organisma vielmaiņa, asinsrite un toksīnu izvadīšana. SPA ir ne tikai procedūra, bet arī lielisks terapijas veids, kura pamatā ir iekšējā un ārējā skaistuma izpratne. Tas nozīmē būt harmonijā ar sevi un citiem, apkārtējo pasauli un dzīvi, un dabu. [1.]
SPA procedūras, galvenokārt, balstās uz vidi, kurā tās tiek veiktas – vidē īpaša nozīme tiek piešķirta sajūtām, aromātam, skaņai, siltumam un gaismai. Lieliski vide tiek veidota ar intīmas gaisotnes palīdzību – sveču gaismu, vieglu un atslābinošu mūziku, aromterapiju pēc katra gaumes.
Ilgu laiku jēdziens „SPA” sevī ietvēra kūrortus ar maksimālām ārstēšanas, profilakses un rehabilitācijas iespējām ar dažādu procedūru palīdzību, kas balstītas uz ūdens ārstnieciskajām īpašībām. [2.] Reizēm sabiedrība uzskata, ka SPA ir tāds procedūru kopums, ko var atļauties tikai izsmalcināti un turīgi cilvēki, taču ne jau naudas vērtībai ir nozīme – nozīme ir tam, ka SPA procedūru kopums vērsts uz fiziskā un garīgā stāvokļa uzlabojumu. Izciliem SPA centriem ir sava noteiktā filozofija, ideja un koncepcija attiecībā uz SPA kompleksa darbību.
Par SPA sauc arī mazus skaistumkopšanas salonus ar džakuzi un baseinu, vai kaut arī vienu procedūru ar ūdens izmantošanu un greznus kompleksus visdārgākajās pasaulēs viesnīcās. [2.] Tas liecina par to, ka jēdziens SPA ir ļoti plašs, daudzveidīgs un ietilpīgs.
Katrs SPA centrs piedāvā savādāku un atšķirīgu klāstu ar pieejamiem SPA pakalpojumiem. Tas atkarīgs no tā, kādas prioritātes izvirzījis centra īpašnieks, darbinieki, lai cilvēki varētu atpūsties. Tiek piedāvāts izveidot standarta procedūru sarakstu vai katram individuālu – tas atkarīgs no klienta vēlmēm. Visvairāk klientus interesē dažādie hidromasāžas veidi, vannas ar ārstnieciskajiem ūdeņiem no avota vai jūras, roku masāžas, saunas vai citas pirtis, ietīšanas jūras zālēs, dubļu vannas. Tam visam papildus tiek pieskaņota ar diētiska virtuve, vingrojumi un procedūras kosmētiskajos kabinetos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties