Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464077
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ikkatrs no mums ietilpst kādā grupā, katram no mums tajās ir savas lomas, kā arī katrai grupai ir savas normas un vērtības. Es, piemēram, esmu vairākās grupās – folkloras kopā (12 cilvēki – lielā grupa), vēl vienā mūzikas grupā (mazā grupa – 5 cilvēki). Šajās grupās galvenokārt, cilvēkiem ir instrumentālās lomas, jo mēs visi virzamies uz kaut kādu mērķi, kā arī kompetenci par katra instrumenta skanējumu uzņemās katrs pats, jo tikai katrs pats esam speciālisti savos mūzikas instrumentos. Šīm grupām arī ir savas normas un vērtības. Pie vērtībām varētu skaitīt mūziku kā tādu, folkloru, tradīcijas, paražas, senču mantojumu, dzimtenes mīlestību. Bet pie normām, piemēram, ko mēs varam darīt uz uzstājoties uz skatuves, kad ir saspringta atmosfēra, kā arī, ko mēs varam darīt un kā izturēties mazākos pasākumos, kur atmosfēra ir brīvāka un nav tik piespiesta. Protams, pie normām arī var skaitīt attieksmi prêt saviem grupas biedriem, instrumentiem un mūziku kā tādu. Piemēram, mēs nevaram atļauties ierasties uz mēģinājumiem dzēruši vai bez instrumentiem, tad saņemam sodu, kas atkarīgs no izdarītā normas pārkāpuma lieluma. Sliktākajā gadījumā, cilvēkam draud izslēgšana no grupas (patlaban tas ir noticis tikai ar 1 cilvēku, kurš nāca uz mēģinājumiem reibumā un līdz ar to nespēja produktīvi strādāt), vai labākajā gadījumā stingru rājienu, negatīvu attieksmi no grupas biedriem, vai pārbaudes laiku (piemēram, ja mēneša laikā izdara atkārtotu normas pārkāpumu, dalībnieks tiek izslēgts).
Protams, mēs katrs arī piederam pie vēl daudz un dažādām grupām, piemēram, darba kolektīviem, etniskajām, rasu grupām, vecuma grupām, izglītības grupām, bet daudzas no tām mēs ieņemam jau piedzimstot, piemēram, nacionalitāti, rasi, utt.
Es domāju, ka efektīvāks darbs ir viendabīgās grupās, jo tajās mazāk rodās konflikti, kas ļoti kavē darbu un attīstību. Tas gan arī ir atkarīgs no grupas mērķa, jo ja vajag radīt ko jaunu, piemēram, firmas logo, noteikti produktīvāks darbs būs neviendabīgā grupā, jo radīsies dažādas jaunas idejas tikai tāpēc, ka grupas locekļi ir atšķirīgi, dažādām domām, izglītībām un kreativitātes līmeņiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties