Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:753887
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Veicot secinājumus par „Smadzeņu nāves tiesiskajiem aspektiem”, nonākam pie tā, ka, cilvēks kuram tiek uzturētas vitāli svarīgās funkcijas ar aparatūrās palīdzību, un pacientam ir iestājusies smadzeņu nāve, ir tiesīgs dzīvot un pasīvās eitanāzijas ceļā nomirt, taču ārstam ir pienākums gādāt, lai pacients nomirst ar cieņu un bez mocībām veicot dažādas procedūras, bet medicīnas darbiniekam, Latvijā un lielākajā daļā pasaules, nav tādu tiesību veikt aktīvo eitanāziju pēc pacienta vai pacienta tuvinieka lūguma. Lūk šajā vietā notiek interešu, tiesību un pienākumu konflikts starp ārstu un pacientu. Šī problēma ir aktuāla tādēļ, ka tas var skart ik vienu cilvēku, un ir jārod risinājums, kas būtu izdevīgs nav vienai pusei gan otrai. Parasti, ja pacients ir vēlējies kļūt par donoru, tad viņa vitālās funkcijas tiek uzturētas tik ilgi līdz notiek transplantācija, vai arī tuvinieki dod atļauju par aparatūras atslēgšanu jeb transplantāciju.
Latvijā oficiālu aktīvo eitanāziju veic tikai dzīvniekiem, un ja mēs atļautu veikt eitanāziju visiem cilvēkiem, kuriem ir slimības, kas uzliek robežas dzīves ilgumam vai arī cilvēkiem ar smadzeņu nāvi, vai komas pacientus, kas guļ gadiem neatmostoties, it kā samazinot viņu ciešanas, tad tas pārvērstos kā naudas taupīšanas veids un ārstiem samazinātos vajadzība rūpīgi izmeklēt pacientus, lai kvalitatīvi konstatētu diagnozi un veiktu ārstēšanu, tā vietā izveidotos automātiska sistēma, kur cilvēki tiktu oficiāli nogalināti bez nekāda tiesībsargājošo iestāžu protesta. Un, manuprāt, tas būtu ļoti smags un neprofesionāls ētikas un pacienta cilvēktiesību pārkāpums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties