Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:941809
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Sabiedrisko attiecību būtība un funkcijas    3. – 5
  Izmantotā literatūra    7
  Satura rādītājs    8
Darba fragmentsAizvērt

Saskarsme – galvenā cilvēka esamības forma. Saskarsme – neatņemams cilvēka raksturojums. Saskarsmes kultūra – neatņemama cilvēces un katras tautas garīgās kultūras sastāvdaļa. Saskarsme ir reāla, aktuālā garīgās dzīves pastāvēšanas forma. Kompetenta, labvēlīga saskarsme – patiesi, ir vienīgā, īstenā cilvēku dzīves greznība, kā teica A. de Sent - Ekziperī. Galvenās savas sociālās vajadzības cilvēks var apmierināt tikai kontaktējoties ar citiem cilvēkiem. Saskarsmes process ir reālais, aktuālais konteksts, kurā notiek cilvēku mijiedarbība un nodibinās cilvēciskie sakari.
Galvenā globālā saskarsmes funkcija ir cilvēku sociālo vajadzību apmierināšana. Šī maģistrālā funkcija realizējas caur virkni šaurāku funkciju. Regulatīvā funkcija – saskarsmes procesā realizējas partneru savstarpējā iedarbība, ietekme. Izziņas funkcija – sistemātisku kontaktu rezultātā cilvēki iegūst zināšanas paši par sevi, viens par otru, kopīgo uzdevumu risināšanas ceļiem. Ekspresīvā funkcija – saskarsme ļauj mums izpaust savas emocijas un pārdzīvojumus, izteikt savas attieksmes pret notiekošo, faktiem, partneri. Gādās, ka emocionālo reaģēšanas veidu nesakritība noved pie partneru atsvešināšanās, slēptiem konfliktiem un attiecību izjukšanas. Sociālās kontroles funkcija – saskarsme nereti realizējas kā pozitīvu (uzslava, cildinājums) vai negatīvu (nopēlums, kritika) sankciju komplekss attiecībā pret partneri, lai koriģētu viņa uzvedību. Arī nekontaktēšanos (saskarsmes boikots) var uzskatīt par nopietnu sankciju. Socializācijas funkcija – tikai saskarsmē ar citiem cilvēkiem mēs kļūstam par personībām, iegūstam kontaktēšanās pieredzi, zināšanas, prāsmi ātri orientēties saskarsmes partnerī un situācijā, iemācāmies klausīties un runāt, uzvesties un darboties.
XX gadsimta laikā daudzas valstis piegāja pie tapšanas un atvērtās, civilizētas sabiedrības attīstības, kurā pie biedru pasludinātās vienlīdzības pirms likuma un Konstitūcijas, dzimst saskarsmes jaunas formas, kas ir izveidota uz partnera un veselas konkurences, uz visu sabiedrības biedru (pilsoņu) formālas vienlīdzības tiesiskiem un sociāliem pamatiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138131
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties