Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220467
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3.Skolotāju praktiķu devums
Bez skolotājiem nebūtu iedomājama izglītības zinātne, skološana, audzināšana. Bērni tieši viņus uzskata par iegūtās izglītības pamatlicējiem, jo apzinīgo dzīves laiku pirmām kārtām ir pavadījuši tieši skolotāju uzraudzībā. Skolotāju darbs ir ļoti atbildīgs, jo audzēknim viņš nav tikai teorētisko lietu izklāstītājs, bet arī tikumības paraugs skolēniem. Skolotājiem ir jāmāk saprasties ar bērnu ne tikai stundās, bet arī ikdienas gaitās, jo nereti tieši no šīm neierastajām situācijām bērns iegūst lielāku pieredzi un zināšanas nekā teorētiski strādājot stundā. Bet protams nedrīkst aizmirt sengrieķu filozofa Dēmokrita teikto, ka laba rezultāta priekšnosacījums mācībās ir ne tikai skolotāja saprātīga darbība, bet arī skolēna pozitīva attieksme. Jūlijs Aleksandrs Sudents saka: „Vislabākie rezultāti gūstami tad, ja audzinātājs ir gan audzinātājs teorētiķis, gan audzinātājs mākslinieks.” Par tādiem audzinātājiem Students uzskatīja J. Cimzi, A.Daugi un J. Gresti.
Jānis Cimze (1814- 1891) ir skolotāju konferenču, kas notika Valmierā, pedagoģisko bibliotēku un kora dziedāšanas pamatlicējs Latvijā. Viņš uzsvēra, ka skolotāju darbs ir progresīvs un humāns un ka tādam ir jābūt arī pašam skolotājam. Lielu uzmanību Cimze vērsa skolotāju profesionālajai izaugsmei, aicinādams vairāk lasīt, apmeklēt koncertus, teātra izrādes, piedalīties skolotāju konferencēs un radoša rakstura sanāksmēs. Skolotāju konferencēm, viņaprāt, bija jākļūst par skolotāju metodiskā darba līmeņa celšanas un skolotāju pašapziņas veidošanas līdzekli.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232778
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties