Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:841453
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Paternitātes pieņēmums    4
2.  Paternitātes pieņēmuma apstrīdēšana    6
  Nobeigums    9
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Sagatavojot referātu nācās secināt, ka lai gan Civillikuma normas par paternitātes noteikšanu ir jau vairākkārt grozītas un pilnveidotas normatīvajā regulējumā joprojām pastāv vairākas nepilnības, kas neļauj bērnam un bērna bioloģiskajam tēvam realizēt savas tiesības pilnībā.
Darba izstrādes gaitā nācās secināt arī to, ka:
1. nav salāgotas tiesību normas, kas paredz apstrīdēšanas termiņus un to sākuma brīdi, bērnam un bērna bioloģiskajam tēvam apstrīdot paternitāti. Tāpat nav salāgotas materiālās un procesuālās tiesību normas, kā rezultātā bērna bioloģiskajam tēvam saskaņā ar Civilprocesa likumu nav paredzēta iespēja apstrīdēt paternitātes pieņēmumu;
2. mirušā vīra vecāki ne visos gadījumos ir uzskatāmi par visvairāk ieinteresētajām personām, lai apstrīdētu paternitātes pieņēmumu. Tādi drīzāk ir mirušā vīra lejupējie mantinieki (mantinieku pirmā šķira). Līdz ar to tiesības apstrīdēt paternitāti vispirms būtu dodamas viņiem un tikai pēc tam vīra vecākiem (mantinieku otrā šķira).
Vērā ņemams šķiet fakts, ka saskaņā ar Civillikuma 149.panta ceturto daļu arī pats bērns var apstrīdēt paternitātes pieņēmumu, taču, manuprāt, šī norma ir nepilnīga, jo tajā tiek paredzēts tikai gadījums, kad bērns ir uzzinājis par paternitātes pieņēmuma nepatiesumu laikā, kad viņš vēl bija nepilngadīgs. Savukārt gadījumu, kad bērns varētu uzzināt faktus, kas izslēdz paternitātes pieņēmumu, jau bērnam esot pilngadīgam, šī norma vispār neparedz. Gandrīz identiska tiesību norma ir iekļauta Civillikuma 156.panta ceturtajā daļā, kas paredz bērna tiesības apstrīdēt brīvprātīgu paternitātes atzīšanu, taču šajā tiesību normā ir noteikts cits apstrīdēšanas termiņa sākuma brīdis - no apstākļu, kas izslēdz paternitāti uzzināšanas brīža. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1371627
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties