Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915807
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pašvaldību vēlēšanu tiesības un noteikumi    5
2.  Pašvaldību vēlēšanu komisija    8
3.  Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana    13
4.  Pašvaldības domes ievēlēšana    19
4.1.  Balsu skaitīšana un vēlēšanu rezultātu aprēķināšana    21
4.2.  Vēlēšanu rezultātu apstrīdēšana    24
4.3.  Atkārtotas balsošanas organizēšana    25
  Secinājumi    27
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Katrs vēlas labākus dzīves apstākļus sev un saviem tuviniekiem. Vēlētāji izvēlas tos, viņuprāt, labākos deputātus vai vienkārši izvēlas kādu, nedomājot. Tomēr pamatjēga pašvaldību vēlēšanām ir- izveidotu domi, kas rūpējas par savu administratīvo teritoriju un tās iedzīvotāju labklājību.
Izpētot pašvaldību vēlēšanu kārtības materiālus, secinu, ka pašvaldību vēlēšanu kārtībai ir stingri noteikumi, gan vēlēšanu komisijām, deputātiem un vēlētājiem. Vēlēšanu komisijām ir jādod savs jā vai nē vārds deputātiem, kuri kandidē uz deputātu vietām domē. Protams nav arī viegli iekļūt sarakstā. Komisijas locekļiem ir pats grūtākais un atbildīgākais darbs, jo viņiem ir jāpārbauda kandidāti, vai tie drīkst pretendēt uz deputāta vietu, kā arī nedrīkst aizmirst pašu svarīgāko- balsošanu. Lai gan balsošanas process nav nekas sarežģīts, tas tomēr ir ļoti atbildīgs process un pirms savas izvēles izdarīšanas, šis solis rūpīgi jāapsver. Tomēr to nevar salīdzināt ar to, kas sākas pēc iecirkņu slēgšanas, kad notiek balsu skaitīšana. Šis process ir pašu vēlēšanu beigu process, kur tiek skaitītas balsis un tās tiek aprēķinātas. Vēlēšanu komisiju locekļiem ir jāaizpilda vēlēšanu gaitas protokols, kā arī balsu skaitīšanas protokols, tas ir pats laikietilpīgākais process un arī sarežģītākais.
Tomēr, ja ir apstākļi un pierādījumi, ka kaut kas nav kārtībā ar balsu skaitīšanu vai to aprēķināšanu, var tikt apstrīdēti rezultāti un protams organizētas jaunas vēlēšanas, kas tomēr nav bieži sastopams. Tomēr ir labi, kad ir tāda iespēja, jo tas tikai pierāda, ka visam ir jānotiek pareizi un kļūdas nedrīkst būt, dažas kļūdas var izrādīties liktenīgas.
Pat mājas apstākļu balsošanā cilvēkiem tiek nodrošināts viss, kas nepieciešanas nobalsošanai un tas tikai pierāda to, ka katra cilvēka individuālā izvēle ir būtiska, jo nereti viena vienīga balss var izšķirt visu.
Vēlēt drīkst no 18.gadiem, tomēr uzskatu, ka nākotnē vajadzētu padomāt vai šādā vecumā cilvēks apzinās vēlēšanu nozīmi. Lielākoties 18.gadu vecu jauniešus neinteresē pa ko balsot, tāpēc viņi vai nu nebalso vai vienkārši kādu izvēlas, pat nedomājot un iespējams, pat nezinot par ko nobalso. Tāpēc uzskatu, ka, lai balsotu ir nepieciešami sasniegt 21.gadu vecumu, jo cilvēks jau ir pietiekami pieaudzis, lai izvēlētos par ko balsot un sapratu tā visa jēgu un nepieciešamību.
Balsošana ar interneta palīdzību būtu labākais risinājums balsošanas sistēmā, jo rezultātus būtu vieglāk apkopot, kā arī nebūtu jāstāv bezgalīgās rindās, lai nobalsotu. Bet, lai tas notiktu ir nepieciešama stingra un droša sistēma, kas šīs funkcijas veic. Lai gan šāds risinājums būtu izdevīgs, uzskatu, ka sabiedrībā tai uzticības nebūs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331540
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties