Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:741887
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāpēc ir ļoti svarīgi izprast un orientēties organizācijas vidē?
Lai jebkura organizācija spētu sākt darbību, tai ir jāizveido, jāizprot un jākontrolē sava iekšējā vide. Organizācijas iekšējā vidē notiek organizācijas lēmumu pieņemšana. Organizācijas iekšējo elementu savstarpējo sakarību ignorēšana var radīt konfliktus un zaudējumus, piemēram, produkcijas kvalitātes pasliktināšanos.
Neviena organizācija nav izolēta no ārējās/apkārtējās vides. Organizācijas darbības efektivitāte ir atkarīga no vides uztveres un piemērošanās konkrētai situācijai. Organizācijas vadībai (un ne tikai) jābūt informētai par vidē notiekošajiem procesiem, lai izprastu, kā konkurence, valdība, tehnoloģiskās inovācijas un dažādi ekonomiskie procesi ietekmē viņu biznesu, lai spētu sagatavoties nepieciešamajām pārmaiņām un neciestu negaidītus zaudējumus. Informācija par konkurentu pārdošanas veicināšanas kampaņām, produktu, cenu veidošanas politiku, klientu apkalpošanas iniciatīvām var palīdzēt paaugstināt konkurētspēju. Pieaugošā likumdošanas ietekme organizācijas darbībā pieprasa zinošus un trenētus administrācijas darbiniekus, kas spēj pārredzēt likumus un regulācijas un noteikt, kā tie ietekmē uzņēmuma darbību. Menedžeriem jābūt informētiem par tehnoloģijām, kas var palielināt organizācijas darbības efektivitāti un jāapsver iegūt tās savā īpašumā. Vadībai arī jāzina, kāds ir darbaspēka piedāvājums un kas tieši varētu sekmēt efektivitāti uzņēmumā.
Ārējās uniekšējās vides analīze (SWOT analysis) ir ļoti svarīga organizācijai, lai noteiktu organizācijas stiprās un vājās puses kā arī iespējas un draudus tirgū.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1349199
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties