Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428699
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sirds mazspējas gadījumā ČSE-CMA cikls tiek pārtraukts, jo palielinās tidāla tilpums ar pamošanos un ir izteikts PaCO2 pazeminājums. Apnoe–hipopnoe cikla garums parasti ir ilgāks par 45 sekundēm, un tas ir tieši proporcionāls cirkulācijas laikam un apgriezti proporcionāls sirds izsviedei. Cikla saīsināšanās ir novērota pēc sirds transplantācijas. Pamošanās parasti notiek, kad hiperventilācija sasniedz maksimumu. ICSD-2 kritēriji paredz, ka jānovēro vismaz 10 centrāli crescendo-decrescendo notikumi vienā miega stundā, lai uzstādītu diagnozi – Čeina-Stoksa elpošana.
Lai noteiktu diagnozi – liela augstuma izraisīta periodiska elpošana, centrālas apnoe–hipopnoe indeksam (AHI) ir jābūt lielākam par 5. Cikla ilgums parasti ir 12–34 sekundes. Šajā stāvoklī ir fragmentēts miegs, pagarinātas 1. un 2. miega stadija, samazināts delta miegs. To novēro tikai NRE miegā, un uzlabojums ir dažu dienu laikā.
Medikamentu un vielu izraisīta centrāla miega apnoe arī biežāk ir NRE miegā, bet 3. un 4. miega stadijā. Novēro gan periodisku, gan neperiodisku elpošanu, cikla garums parasti ir īss. Lai noteiktu diagnozi – medikamentu izraisīta centrāla miega apnoe, AHI jābūt vienādam ar 5 vai vairāk, kad elpošana nav periodiska, un 10 vai vairāk, kad elpošana ir periodiska. Dažreiz narkomānijas gadījumā tiek novērota ataksija vai Biota tipa elpošana.
3. Barības vada spiediena monitorēšana ar balonkatetru: dažreiz, kad centrālas miega apnoe no obstruktīvas atšķiršana ir apgrūtināta, var izmantot barības vada spiediena monitorēšanu ar balonkatetru.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties