Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:626837
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Var secināt, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir darbību, kuras rezultātā noziedzīgi iegūti līdzekļi tiek pārvērsti legālos, likumīgi iegūtos līdzekļos, neatkarīgi no tā, cik personas šajā legalizācijas procesā ir iesaistītas.
Jāsecina, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošana šobrīd ir balstīta uz dažādos līmeņos akceptētu, atšķirīgu veidu tiesisko regulējumu.
Jāsecina, ka starptautiskajās konvencijās definētais noziedzīgi iegūtu līdzekļu jēdziens ir pietiekoši plašs, un tika radīts ar mērķi aptvert pēc iespējas plašāku darbību loku, uz kurām tas varētu attiekties. Tieši starptautiskās konvencijas (gan ANO, gan Eiropas Padomes pieņemtās), pēc autora domām, uzlūkojamas kā rāmis cīņai ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, un, balstoties uz šīm konvencijām, valstīm arī sava likumdošana būtu jāpieskaņo attiecīgajiem starptautiskajiem tiesiskajiem regulējumiem.
Var secināt, ka daudzām valstīm savu institucionālo sistēmu ietvaros ir bijis jāpaplašina regulējums attiecībā uz noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem, iekļaujot tajā arī tādus elementus kā terorismu un tā finansēšanu, kādi agrāk valstu normatīvajos aktos nebija, pieaugot šī noziedzīgā nodarījuma īstenošanas draudiem, izplatībai un atbalstam. To var saistīt ar globalizācijas izplatību un tehnoloģiju attīstību. Sekmīgai cīņai ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju valstīm ir sava likumdošana jātuvina starptautisko tiesību normām.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties