Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795623
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Darbā izmantojamie saīsinājumi    3
2.  Ievads    4
3.  Nevalstisko organizāciju veidi, sabieriskā labuma statuss un tiesiskais regulējums    6
4.  Jēdziens „DROŠĪBA”    7
5.  NVO virzieni un loma sabiedrības drošības problēmu risināšanā    8
5.1.  NVO klubs „Māja”    8
5.2.  NVO „Eiropas Kustība Latvijā”    9
5.3.  NVO „Daugavas Vanagi”    10
6.  Nobeigums    12
7.  Izmantojamā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

6. NOBEIGUMS
Apskatot vairāku NVO darbības virzienus un mērķus, saprotu, ka sadarbojoties ar pašvaldībām un valsts institūcijām, tiek veikti daudz un dažādi pasākumi, kā jauniešu izglītošana, politisko lēmumu ietekmēšana ar lobiju palīdzību, par labu lēmumiem, kurus atbalsta attiecīgā NVO un daudzi citi, tieši vai netieši ir saistīti ar drošības lomu sabiedrībā. Vai sabiedrība būs drošāka ja, piemēram, no bērnu namiem un bāreņiem, kuriem nebūs kas palīdz nostāties uz kājām, jau bērnībā izaugs cilvēki, kuri tieši vai netieši tiks ievilkti kriminālajā pasaulē, domājams, ka nē. Ja nebūs organizāciju, kas izglītos cilvēkus par politisko situāciju valstī, kā rezultātā tautā radīsies lielāka neapmierinātība ar valdību un vispār ar apkārt notiekošo, tad cilvēki, maigi izsakoties, būs gatavi pārgrauzt viens otram rīkli. Ja nebūtu organizācijas, kas skaidrotu cilvēkiem par etnopolitiku, iespējams, ka valstī notiktu masu slaktiņi ar mērķi iznīcināt kādu no etniskajām grupām, līdzīgi kā notika ar ebrejiem Otrā Pasaules kara laikā.
Visu saliekot kopā, tieši vai netieši, NVO palīdz radīt drošāku vidi, pirmkārt, jau tajās pašvaldībās, kurās tās darbojas un, attiecīgi saliekot visu kopā, tās rada drošāku sabiedrību un vidi visā valstī. Mēs noteikti varam skatīties plašāk un redzēsim, ka līdzīgi ir visā pasaulē, protams, dažādās valstīs ar dažādiem panākumiem. Kā piemēru no pieredzes varu minēt pašlaik vienu no pasaules karstākajiem punktiem, Afganistānu. Biju tur 2008.gadā un 2011.gadā, bija vairākkārtēji uzdevumi sadarbībā ar tādām organizācijām kā Apvienoto Nāciju (turpmāk tekstā - ANO) cilvēktiesību organizāciju (United Nations Human Rights) un Pasaules Veselības organizācijām (World Health Organization), to mērķi ir cēli, bet iespējas strādāt ir ierobežotas saspīlētās situācijas dēļ. Viņiem pastāv reālas grūtības sadarboties ar vietējām instancēm, jo vietējo institūciju aprindās valda milzīga korupcija. Tādēļ bieži vien NVO pūliņi un ieguldījumi pazūd, kā teiktu tautā – pazūd tulkojumā. Uzskatu, ka mūsu valstī NVO sniedz lielu ieguldījumu sabiedrības izglītošanā, kā rezultātā mums veidojas stiprāki cilvēki, pašvaldības, valsts institūcijas, kas rada drošāku sabiedrību visā valstī.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1337201
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties