Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373093
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  NEVALSTISKAS ORGANIZĀCIJAS    5
2.  NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU VEIDI    7
3.  NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU LĪDZDALĪBA    11
3.1.  NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU LĪDZDALĪBA SAEIMĀ UN VALDĪBĀ    12
3.2.  NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU LĪDZDALĪBA PAŠVALDĪBĀS    15
  SECINĀJUMI    16
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Sabiedrības līdzdalību valsts dzīvē garantē Latvijas Republikas Satversme. Latvijā 2013.gada 25.septembrī bija reģistrētas 21 650 nevalstiskās organizācijas. Lielākas nevalstiskās organizācijas ir panākušas ietekmi politikas veidošanā ministrijās un pašvaldībās, bet citas mazākas organizācijas ir palikušas „aiz borta”. Valsts pārvaldē līdz ar to rodas lēmumi, kas nerod atbalstu lielā sabiedrības daļā, jo šī sabiedrības daļa nesadarbojas šo lēmumu ieviešanā un samazinās sabiedrības uzticēšanās valsts pārvaldei. Nevalstisko organizāciju līdzdalība valsts pārvaldē dod ieguvumu gan politikas īstenotājiem – institūcijām, gan tiem, uz kuriem vērsta politika.
Rakstot šo referātu secināju, ka ir vairāki šķēršļi, kāpēc nevalstiskās organizācijas maz iesaistās valsts pārvaldē. Lielai daļai ir zināšanu trūkums, lai piedalītos nozīmīgās politiskās debatēs, zināšanu un prasmju trūkums organizatoriskajā un finanšu vadībā vai informāciju tehnoloģiju lietošanā, finanšu un informācijas trūkums par pieejamiem finanšu resursiem, efektīvas sadarbības trūkums starp valdību, darba devējiem un nevalstiskajām organizācijām.
Pēdējos gados ir pieaudzis nevalstisko organizāciju skaits un to veicināja vairāki faktori. 2004.gadā bija normatīvā regulējuma izmaiņas un ar 2005.gada 1.janvāri Latvijā tika likvidēta uzņēmējdarbības forma kā bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Daļa no šīm organizācijām pārreģistrējās par biedrībām vai nodibinājumiem. Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā ir iespējams arī piesaistīt ES fondu finansējumu. Šobrīd aktuāla ir dzīvojamā fonda atjaunošana un dažādi pasākumi energoefektivitātes paaugstināšanai piesaistot ES fondu finansējumu un arī tas veicina nekustamā īpašuma apsaimniekošanas biedrību dibināšanu.
Sabiedrība veido nevalstiskās organizācijas un iesaistās tajās dažādu motīvu vadīti, kā, piemēram, spēja un vēlēšanās uzlabot kādu sabiedriskās dzīves jomu, radīt un piedāvāt sabiedrībai arī reģionos daudzveidīgus brīvā laika pavadīšanas iespējas – organizē dažādus sporta, kultūras un izglītības pasākumus. Kā piemēru var minēt brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību, kas paralēli Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam novados darbojas brīvprātīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1337635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties