Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mūsdienu sociāldemokrātisms Eiropā, tā mērķi un idejas

     

    Referāts6 Politika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713454
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    1
1.  SOCIĀLDEMOKRĀTISMA VĒSTURE    2
2.  MŪSDIENU SOCIĀLDEMOKRĀTISMS EIROPĀ    3
2.1.  SOCIĀLDEMOKRĀTISMS EIROPAS PARLAMENTĀ    3
2.2.  SOCIĀLDEMOKRĀTISMS SOMIJĀ    4
2.3.  SOCIĀLDEMOKRĀTISMS ZVIEDRIJĀ    5
2.4.  IGAUNIJAS SOCIĀLDEMOKRĀTISMS    5
2.5.  SOCIĀLDEMOKRĀTISMS LATVIJĀ    6
  SECINĀJUMI    7
  IZMANTOJAMĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    8
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Sociāldemokrātisms mūsdienās vēl joprojām ieņem vadošo lomo, tomēr pēdējos gados var novērot dažās valstīs, šī politiskā spēka popularitātes zudumu, piemēram, 2006. gada Zviedrijas parlamenta vēlēšanās, kur opozīcija atguva varu, iegūstot 48, 1% balsu, tomēr starpība balsu skaitā bija minimāla, sociāldemokrāti ieguva 46,2 % balsu. Arī pirms tam tika novērta šāda veida situācija Zviedrijā- 1976, 1979, 1991, kad sociāldemokrāti zaudēja savas pozīcijas. Šoreiz tas notika, jo netika pievērsta pietiekama uzmanība darba tirgum, dažādiem ekonomikas jautājumiem, bezdarbam, valdība nevēlējās skaidri un atklāti atzīt savas kļūdas.
Popularitātes zudumu varēja manīt arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kur savas pozīcijas zaudēja Lielbritānijas leiboristi, Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera vadītie sociāldemokrāti, kuri ieguvuši mazāko vēletāju atbalstu kopš Otrā pasaules kara.
Politisko partiju idejas un mērķi ir atkarīgi no valsts vispārējā stāvokļa ekonomikā, katrai valstij ir savs attīstības līmenis, lietas, kuras ir jāpilnveido un prioritātes.
Apskatot referātā dažas no Eiropas valstu, parlamenta partijām, darba autore var secināt, ka pārsvarā partijas veidojušas ar nelielu laika starpību, tomēr jāatzīst, ka katrai no tām bijis atšķirīgs politiskais un sociālais konteksts. Tomēr sociāldemokrātu mērķi un idejas ir savtarpēji līdzīgi visās valstīs, visa pamatā ir sabiedrība, tās intereses, vienotība, cilvēktiesības, vienlīdzība, kas ir palicis nemainīgi no sociāldemokrātisma rašanās brīža.
Vēsturiski tomēr ir mainījusies pati sabiedrība un tās intereses, tādēļ atšķirībā no kādreizējā sociāldemokrātisma tagadējais ir vairāk orientēts uz ekonomiku, vidi un vides problēmām.
Iepriekšējos desmit gadus Eiropā kopumā ir iezīmējies sociāldemokrātisms, un daudzi jautājumi ES ir aktualizējušies, tieši pateicoties sociāldemokrātu idejām un viņu pastāvēšanai pie varas dažādās ES valstīs. Šis ritenis mainās, un var redzēt, ka pie varas atgriežas labējie spēki, tajā skaitā arī labējie ekstrēmisti. Tas nozīmē, ka politikā būs kādas izmaiņas. Notiek dabiskais rotācijas princips un tā tas būs vienmēr, vieni tiek pie varas, īsteno savas idejas, pēc tam izsmeļot tās, varas grožus pārņem kāds cits.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1324436
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties