Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:399734
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Nodokļu sistēmas rašanās vēsture    4
1.1.  Muitas sistēmas veidošanās neatkarīgā Latvijā    5
2.  Muitas nodoklis    7
2.1.  Muitas nodokļu atcelšana un kvotu piemērošana    9
3.  Muitas tarifs    10
3.1.  Saistošā izziņa par tarifu    12
4.  Tagadējais muitas nodoklis - darbība    14
5.  Muitas darbā ieviestās izmaiņas ar iestāšanos ES    17
5.1.  Izmaiņas muitas nodoklī    17
5.2.  Iekasēto muitas nodokļu statistika    18
  Secinājumi    19
  Bibliogrāfiskais saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Izskatot tēmas, likumus un nolikumus par muitas nodokli varam secināt, ka nodokļu iekasēšana ir diezgan vajadzīga lieta valstī, pat pirmajos neatkarība gados, liela nozīme bija tieši muitas nodoklim, jo muitas nodokļa bija viss lielākais ieņēmums, tajā laikā muitas nodoklis sastādīja 52-60% no valsts budžeta ienākumiem.
Muitas nodoklis ir vajadzīgs, lai valstī regulētu preču plūsmu eksportu un importu, no valstī, kurs nav ES dalībvalstis. Runājot par to, kādi bija muitas nodokļu likumi pirms Eiropas Savienībām un tagad, es nesaskatīju būtiskas izmaiņas, vienīgais ka iestājoties ES dažām importa precēm pieauga cenas no valstīm kas nav ES dalībvalstis, piem. Krievija, Ķīna, Ukraina utt. ievesto preču cenas auga atkarībā no muitu tarifiem. Domāju, ka arī uzņēmējiem kuri bija saistīti ar preču tirdzniecību grūtības nekādas neradīja, jo cenu kāpums nebija tik jūtams. Vienīgais pa šiem gadiem, kopš 2004.g. ir pacēlies akcīzes nodoklis uz cigaretēm Latvijā tika pielīdzināts ES līmenim, un ES politikas dēļ šajā laikposmā cigarešu cenas Latvijā pieauga divas līdz četrarpus reizes. Akcīzes nodokļa palielināšanās dēļ cenas pacēlās arī alkoholiskajiem dzērieniem un alum.
Takā starp ES dalībvalstu valstīm nav robežu, un par eksportu un importu iekasēšanu atkrīt, tad darbības prioritātes tiek vairāk veiktas uz sabiedrības aizsardzību no bīstamām kravām un uz sabiedrību kura nodarbojās ar kontrabandu.
Ņemot vērā, ka Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju pēc iestāšanās ES kļuva par ES muitas robežu, Latvijas muitai ir jāiekasē muitas nodokļi no visām kravām, kas tiks ievestas ES. Līdz ar to valsts budžets saņem zināmus ienākumus arī no ES muitas nodokļu ieņēmumiem. Bet tā kopumā secinot pēc darbā iekļautās tabulas par muitas nodokļu ieņēmumu daļas izpildi, varu secināt, ka muitas nodokļu ieņēmumi, pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, ir tikai nedaudz palielinājušies. No 2002.gada līdz 2004.gadam (pirms iestāšanās ES) valsts ieņēmumi no iekasētajiem muitas nodokļiem bija mazāki par 19 miljoniem Ls (maksimums bija 2003.gadā ar faktiski iekasētajiem 18 miljoniem Ls), tomēr turpmākajos gados var novērot nelielu ieņēmumu kāpumu. Katru gadu valsts ieņēmumi no muitas nodokļiem tagad sastāda aptuveni 22 miljonus (maksimums bija 2007.gadā ar faktiski iekasētajiem 27 miljoniem Ls).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties